Wat is te doen - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Wat is te doen

Europa > Gran Canaria
Wat is er te doen rondom en buiten
Playa del Ingles en Maspalomas

In en rond Playa del Ingles, Maspalomas en Costa Meloneras is veel te beleven. Men kan natuurlijk lekker aan het strand gaan liggen, lekker flaneren over het strand of de boulevard. Gaan shoppen kan men in de vele winkelcentra die er zijn. Van souvenierszaken tot luxe zaken. Restaurants, cafe's en discotheken zijn er in overvloed. Voor ieder wat wils.

Hieronder een aantal tips wat je verder nog zou kunnen doen.

Kamelensafari.
Aan de rand van Maspalomas bij de duinen van Maspalomas en de lagune El Charco vindt je de startplaats voor een kamelenrit. Al schommelend ga je op de rug van de dromedaris door de zandduinen. Een ervaring apart. Op meer plaatsen in Gran Canaria bestaat deze mogelijkheid. Als je van Playa del Ingles naar Fataga en San Bartholome rijdt kom je diverse kamelensafari startplaatsen tegen. Deze gaan dan door het ruige of palmenlandschap rondom o.a Fataga.

Parque Ornitológico Palmitos's of kortweg Palmitos Park

Dit ongeveer 10 kilometer ten noorden van Maspaloma's gelegen park is tijdelijk gesloten geweest vanwege een grote brand in juni 2007. Hier werden grote gedeelten van het park verwoest. Bijna alle dieren heeft men kunnen redden en zijn ondergebracht op het Loro Park in Tenerife. Maar gelukkig is het na renovatie en vernieuwing weer geopend vanaf augustus 2008. Het park ligt in een Baranco tussen steile wanden, waarop kandelaarvormige euphorbia  groeien zijn vijvers aangelegd en palmen (45 soorten), agaven, cactussen en orchideeën geplant. En tussen de planten vliegen veel  vogels vrij rond. In totaal zijn er ca.230 verschillende exotische vogels te bewonderen. Van de vogels zijn vooral papegaaiachtigen sterk vertegenwoordigd in dit park, maar ook andere vogels zijn aanwezig. Van de watervogels zijn er bijvoorbeeld zwanen en diverse soorten eenden. Het is van oorsprong een vogelpark maar tegenwoordig is er meer te zien.

Wat kan men zien in het park:

  • Roofvogelshow in het amfitheater

  • Dolfinarium met dolfijnenshow

  • Vlinderkassen met (voornamelijk levende) vlinders die vrij rondvliegen van groot tot klein

  • Vijver met waterdieren

  • Vitrineachtige kooien met kolibries

  • Orchideeënhuis en Cactustuin

  • Papagaaienshow

  • Aquaria met veel vissoorten en andere onderwaterdieren

  • Apeneiland met gibbons en orang oetangs


Dolfhin and Whale Whatching Gran Canaria Puerto Rico


Sioux City

Ten noord-oosten van Playa del Ingles en San Augustin ligt het pretpark Sioux City. Gelegen in de droge steppeachtige Barranco Aguila, de adelaarskloof. Het is een ideaal landschap voor deze westernstad. Er is een saloon, bank en vele andere gebouwen. Voor de  bezoekers worden een aantal keren per dag een bankoverval of het opdrijven van vee opgevoerd.  Elke vrijdag is er een barbecue-nacht met live country muziek.

Aqualand
Een waterpretpark met golfbad en veel waterglijbanen. Ideaal om eens met de kinderen naar toe te gaan of als men eens geen zand wil.  

Mundo Aborigen

Ongeveer 6 kilometer van Playa del Ingles richting Fataga ligt een openluchtmuseum met betrekking tot de eerste bewoners van Gran Canaria. In een omgeving met uitzicht op de Barranco de Fataga vindt je Mundo Aborigen een reconstructie van een oud Canarisch dorp dat geheel is gewijd aan de manier van leven van de Guanchen. Dit park geeft je een beeld van de pre-Hispaanse cultuur. Er staan meer dan 100 levensgrote beelden opgesteld in voorstellingen die het leven van alle dag uitbeelden. Op de achtergrond hoort u opgenomen dierengeluiden om het geheel een realistische aanblik te geven. Een gemarkeerd wandelpad leidt u langs de beeldende beschrijvingen. U ziet een slager die een geit slacht, een arts die een operatie uitvoert, een boer die zijn akker inzaait en een veroordeelde die op het punt staat gestenigd te worden... Er is ook een klein archeologisch museum. die de belangrijke aspecten van de cultuur van de Guanchen benadrukken.

Gran Canaria - Duinen Maspalomas

Parque Cocodrillos
Deze dierentuin tevens opvangcentrum voor Crocodillen, reptielen en andere dieren vindt je enkele kilometers van Aguímes. Het park is gespecialiseerd in krokodillen van alle formaten van over de gehele wereld. Je kan de krododillen zien vanaf  het eistadium tot volwassen exemplaar. Je ziet er krokodillen uit o.a Florida en Nijl krokodillen. Er worden een aantal keren per dag shows gegeven met betrekking tot het voederen. Buiten het krokodillengedeelte is de andere helft een zoo. Hier verschillende beesten maar zeker chimpansees en andere apen.

Las Palmas
Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria. Las Palmas is tegenwoordig een kosmopolitische stad. Het is een stad van contrasten. Je hebt er de oude wijk Vegueta het cultuur-historische centrum van de stad. Vegueta is de place to be voor hippe, trendy boetieks, restaurantjes en cafeetjes. Hier vind je ook talloze historische monumenten, smalle steegjes en oude huizen, prachtige pleinen met fonteinen, theaters, kunstgalerieën en musea. Hier een typisch spaanse koloniale bouwstijl wat zich kenmerkt in witte huisjes met prachtige bewerkte houten deuren en balkons, plafondversiering en mooie patio's.
 
Ook in Las Palmas Casa Colon waar een Columbus museum is gevestigd. Verdere musea zijn o.a El Museo Canario vlakbij de kathedraal. Dit museum bezit een interessante collectie over de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden: de Guanches. Verder achter de kathedraal El Caam : Centro Atlantico de Arte Moderno, een museum voor moderne kunst.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud