Maspalomas - Costa Meloneras - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Maspalomas - Costa Meloneras

Europa > Gran Canaria
Playa del Ingles
Puerto Rico - Puerto Mogan
Toeristensteden in het Zuiden van Gran Canaria  
Als men aan Gran Canaria denkt men aan de zandstranden aan het zuiden van het eiland, Maar ook aan de vele uitgaansmogelijkheden. De bekendste en grootste badplaats op Gran Canaria is Playa del Ingles. Playa del Inglés is een ontworpen stad die gedurende de jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd is en vooral in  betonbouw. Men heeft een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en bungalows gebouwd en om de mensen te vermaken heeft men grote winkelcentra de CC's (Centro Comercial) zoals Yumbo, Gran Chaparral en Kasbah neergezet. Hier vindt je de Horeca en winkels bij elkaar.
Langs de zee heeft men een wat gedateerde winkelboulevard waar men wat kan eten en/of drinken op vele terrasjes.
Men kan langs het zandstrand prachtige wandelingen maken en zo naar twee andere badplaatsen lopen. Als men zo langs de zee loopt ziet men de "duinen van Maspalomas". Deze tientallen meters hoge zandbergen beslaan een gebied van 4 km² en zijn een grote attractie voor Gran Canaria. De duinen en de 56 meter hoge en meer dan honderd jaar oude vuurtoren (faro) van Maspalomas zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een behoorlijk gedeelte van het strand langs de duinen is naturistenstrand. Dit wordt aangegeven door borden.
Aan de rand van de duinen vindt je het lagune El Charco. Het is de monding van de Barranco de Fataga. Dit is beschermd gebied en men heeft hier geen toegang. Hier broeden en verblijven talrijke vogelsoorten. Men kan er langs lopen vanaf het kleine toeristengebied El Oasis.

Aangezien het toerisme steeds groter werd is Maspalomas vastgegroeid aan de westkant van Playa del Ingles. Deze plaats is ruim 10 jaar later ontstaan en je vindt er vooral bungalows en laagbouw appartementen complexen met tuinen en zwembaden. Er zijn veel groenvoorzieningen en je kunt er golfen op het 18 hole golfterrein. Je kan de reisorganisaties herkennen aan de straatnamen zoals o.a. Avenida Touropa, Neckermann, Tui of Tjaereborg.
 
Aan de rand van de duinen vindt je het lagune El Charco. Het is de monding van de Barranco de Tataga. Dit is beschermd gebied en men heeft hier geen toegang. Hier broeden en verblijven talrijke vogelsoorten. Men kan er langs lopen vanaf het kleine toeristengebied El Oasis.

Costa Meloneras is gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het is een van de nieuwere badplaatsen op Gran Canaria waar nog steeds nieuwe hotels en appartementen worden gebouwd. Vanaf Playa del Ingles kan men langs het strand en de duinen naar Maspalomas lopen waarna men aankomt bij Costa Meloneras. Men vindt hier buiten de nieuwere hotels en appartementen  een gezellige boulevard met vele wat luxere winkels en restaurants / bars langs het strand wat begint bij Gran Hotel Costa Meloneras en eindigt bij het oude oorspronkelijke strand van Costa Meloneras.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud