Talkeetna - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Talkeetna

Amerika > Alaska Verenigde Staten
Talkeetna airtaxi- Vliegtocht met landing op Gletsjer
De eerste echte reisdag zijn we van Anchorage naar Healy in de buurt van Denali National Park gereden een afstand van ca.400 km. We hadden een tussenstop in Talkeetna waar we rond het middaguur aankwamen. We hadden er wat tijd om rond te lopen. Echt een toeristenstadje met huizen in westernstijl. Mainstreet is de enige verharde straat waar je in ca. 10 minuten doorgelopen bent met enkele winkeltjes/ souveniersshops, galeries en restaurantjes. Hier vindt je ook een welkombord met de tekst "Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna.
Activiteiten in en rond Talkeetna:
  • Rondvlucht: Wijzelf hebben dit gedaan en zeker een aanrader. Vanaf de lokale airstrip vertrokken we na een korte veiligheidsinstructie met een klein vliegtuig van Talkeetna Air Taxi. Tijdens de flightseeing tour van 2 uur hadden we uitzicht op de Alaskan Range. Het was zwaar bewolkt dus het was in eerste instantie twijfelachtig of we wel hadden kunnen vliegen. Het eerste gedeelte vlogen we onder de lage bewolking met uitzicht over rivieren en moerassen. Daarna stegen we boven de wolken en zagen we de meestal besneeuwde bergtoppen en verschillende gletsjers waar we soms vlak langs scheerden. Je kan kiezen tussen een vlucht zonder of met gletsjerlanding. Na 1 uur maakte we een landing op de gletsjer wat een hele belevenis was. Het vliegtuig had een soort ski’s onder waarmee hij op de gletsjer de landing maakte. Op de gletsjer was een korte landingsbaan uitgezet waar het soort vliegtuig waar we inzaten genoeg aan had vanwege de mogelijkheid snel te landen en te stijgen. Op de gletsjer mooi uitzicht met helderblauwe kleuren in poelen en hellingen. We bleven circa 15 minuten waarna we weer terugkeerden naar het vliegveld. Voor meer informatie kijk op website van Talkeetna Air Taxi. Wij betaalden voor de vlucht met landing 320 USD.
  • Talkeetna Historical Society Museum een historisch museum gevestigd in een voormalig schoolgebouw. De geschiedenis van de eerste volkeren, jagers en goudzoekers die eeuwen geleden de omgeving bevolkten wordt via een brochure uitgelegd. Je kan zelfstandig een route volgen door het museum en verschillende historische gebouwen zoals de oude school en een historisch treindepot.
  • Tocht met boot, kano, jetboat op een van de rivieren in de omgeving die door diverse organisatie’s worden aangeboden.
  • Walter Harper Talkeetna Ranger Station met informatie en tentoonstelling over de omgeving. Maar mocht je berg Mount McKinley - Denali willen beklimmen moet je hier een permit halen. Bezoekerscentrum  ligt aan B Street.

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud