Vancouver Island - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Vancouver Island

Amerika > Canada
Vancouver Island
We zijn vanaf Amsterdam Schiphol airport rechtstreeks in 9uur naar Vancouver International Airport gevlogen. We maakte een autorondreis naar Vancouver Island en daarna vanaf Vancouver (Britisch Columbia) via de Rocky Mountains naar Calgary (Alberta)

Vanaf Vancouver reden we naar de Tsawwassen Ferry Terminal. Hier ingecheckt voor de overtocht naar Nanaimo - Duke Point Ferry Terminal op Vancouver Island. Duur ca.2 uur.

Vancouver Island is te bereiken via o.a. de terminals bij Tsawwassen, Warts Bay, Victoria en  Comox-Powell river.

Nadat we weer aan land waren reden we ruim 200km langs de kust over de Trans Canada Highway 19 en daarna het binnenland in via de Pacific Rim Highway BC-4 W naar Tofino. Dit is een groot gedeelte bergweg met veel slingerende bochten.  

Onderweg stopte we bij Mac Millan Provincial Park ook bekend als Cathedral Cove. Deze ligt aan de Highway BC-4 W ca.60 km vanaf Nanaimo. Hier kan je aan 2 zijden van de weg een korte wandeling maken door een eeuwenoud regenwoud met wel 60 meter hoge cederbomen. Een bos waar ook veel bomen omgevallen waren doordat deze omgewaaid waren. Je zag dan het aparte wortelstelsel van deze cederbomen die soms erg oppervlakkig over de grond hadden gestaan. Ook veel varens, liepen langs een meer en een droge rivier. Het was een indrukwekkend bos wat wel erg druk was met toeristen.
In Tofino verbleven we 4 nachten in de Middle beach lodge. Prachtig gelegen aan de baai.

Tofino ligt bij het Pacific Rim National Park. We hebben 2 boottochten gemaakt met Remote Passages Marine excursions. Deze tochten duurden bijna 3 uur.
Kijk voor meer informatie op de pagina van Tourisme Tofino en Remote Passages Marine excursions.
 
De Bear Watching boottocht ging een Zodiac rubberboot. Voor de veiligheid en tevens voor bescherming tegen de kou kregen we een oranje pak aan wat isolerend en drijfvermogen had in geval van nood. In de Zodiac konden 12 man. 6 voor recht en 6 achter zijwaarts zittend. Vanaf de haven vertrokken we in snel tempo de baai in op zoek naar zwarte beren die op de oevers van de inhammen van de baai op zoek waren naar voedsel. We hadden geluk. Tijdens onze tocht zagen we 4 zwarte beren waarvan we 2 goed hebben kunnen observeren. Deze kwamen uit de bossen en op het rotsige strand zochten ze naar krabben en schaaldieren. Ze gooide regelmatig stenen om aangezien ze hier regelmatig onderlagen. Prachtig om deze dieren te zien. Verder zagen we enkele Bald Eagles - Amerikaanse zeearenden en enkele zeeleeuwen.

De tweede boottocht deden we met een kleine boot. Hiervoor gingen we met hoge snelheid richting zee. Waar de baai de zee inging gingen we op zoek naar walvissen. Het was best lastig om deze te vinden en sowieso te zien. Vrij snel zagen we vluchtig een gray whale opduiken en terug het water in gaan. Zagen ook regelmatig walvissen wat waterspuiten. Helaas kwamen slechts enkele keren een Humpback whale - bultrugwalvis uit het water voor slechts korte tijd. Verder op de tocht enkele zeeleeuwen op wat rotsen en in het water. Op 2 eilanden zagen we groepen aalscholvers en zeeleeuwen. Onderweg ook zeeotters gezien in het water die aan het zwemmen en languit op hun rug aan het eten waren. Hadden gelukkig op de beide tochten mooi weer. Andere ochtenden dat we rond Tofino waren was het mistig en koud.
 
De rest van de tijd hebben we doorgebracht in Pacific Rim National Park Reserve – Long Beach en bij Ucluelet. We hebben hier een aantal wandelingen gemaakt die beschreven zijn in de folder van Long Beach en van de Wild Pacific Trail. Zie de beschrijvingen in de bijgevoegde pdf files.

 
De wandelingen varieerden van 1km tot 7km. Tijdens deze wandelingen zagen we de verschillende soorten landschappen van dit gebied. We liepen door regenwoud waar veel (korst)mossen aan de bomen en op de grond zagen. Het vocht kwam o.a. van de nevel-mist die vooral in de ochtenden langs de kust hing. In de bossen vele gigantische cederbomen, ook grote aantallen die omgevallen waren door wind of door aantasting van zwammen. Op de grond veel varens en scunk ?  een aparte plant met grote bladeren die op vochtige stukken stond. In de bossen hebben we o.a. een eekhoorn, specht, diverse vogels en 2 herten gezien. Verrassend en mooi om deze herten op slechts enkele meters afstand op ons wandelpad te kunnen zien.

 
Bij de kust zagen we rustige zandstranden die vaak niet echt geschikt waren om te zwemmen vanwege sterke stroming. Er lagen vaak boomstammen of waterplanten die uit zee waren aangespoeld.

 
Na ons verblijf in Tofino reden we over dezelfde weg als de heenreis naar de ferry terminal in Departure Bay, Nanaimo. Dit was een andere terminal als de heenreis. We gingen op de veerboot naar de Horseshoe Bay Terminal, West Vancouver. Deze baai had zijn naam omdat deze ingesloten was als een hoefijzer.
 

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud