Tortuguero National park - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Tortuguero National park

Amerika > Costa Rica
Tortuguero National Park provincie Limón
Het Nationale Park Tortuguero ligt in de provincie Limón ca. 80 kilometer ten noorden van de Caribische stad Limón aan de noordoostelijke Atlantische kust. Het park heeft een oppervlakte van 77.032 hectare waarvan 52.000 hectare in de oceaan. Het biedt bescherming aan zeeschildpadden die hier van juli tot oktober hun eieren komen leggen.

Het hotel lag aan de rand van het laagland regenwoud van Tortuguero. Hier waren op het terrein 3 verschillende hotels gelegen en die bestonden uit huisjes op palen en enkele gebouwen met kamers met enkele niet al te grote zwembaden en buffetrestaurants. Tijdens ons verblijf hadden we een maaltijdpakket dat bestond uit ontbijt, lunch, diner, hele dag koffie, thee, sap en water voor 35USD per dag.

Tijdens ons verblijf was het er erg nat waardoor het niet mogelijk was om buiten het complex te lopen. Er was wel een jungle-trail uitgezet naar deze was afgesloten omdat je wegzakte in de modder. Op het terrein zagen we wel verschillende dieren waaronder 2 verschillende soorten apen n.l. de witschouderkapucijnaap (Cebus capucinus) Hij wordt ook wel witkeelkapucijnaap of gewone kapucijnaap genoemd. De andere apensoort was de zwarthandslingeraap (Ateles geoffroyi), ook wel geoffroy's slingeraap of geoffroy-slingeraap genoemd. Deze behoort tot de familie der Grijpstaartapen. Verder enkele heel erg kleine kikkertjes, een lichtgroene en een rode slechts 1-2 cm groot. Ook vogels zoals Toekans (Ramphastidae) Ara’s (papagaai) Natuurlijk ook wat vlinders en spinnen.
Op onze dag in het park gingen we in de ochtend met een boot weg. Normaal was deze open maar doordat de vele regen hadden we gevraagd om een boot met een dak. We vaarden rustig over een brede rivier waarbij we rustig rond konden kijken naar vogels en andere dieren. Gingen ook een smaller riviertje in wat meer het gevoel gaf dat we door de jungle vaarden. Natuurlijk vele grote palmen, bomen, grote (boom) varens met veel dichtbegroeide onderbegroeiing. Zagen in het begin veel bruinkleurige leguanen vaak op de takken van bomen.

In de middag gingen we met de boot naar het Sea Turtle Conservancy Museum gelegen bij de plaats Tortuguero gelegen bij het gelijknamige Nationale Park. Hier informatie over de bescherming van zeeschildpadden die hier voornamelijk van juli t/m september hun eieren leggen op de stranden. Na een kort introductiefilmpje en bezoekje aan het infocentrum liepen we over het strand. Langs het strand begroeiing van o.a. palmen met veel aangespoelde dingen. Zou zelf niet verwachten dat de schildpadden hier naar toe zouden komen.

Daarna nog door het kleine stadje gelopen dat alleen per boot te bereiken is. Het bestaat uit hoofdstraat meer een breed pad waaraan diverse winkeltjes, eetgelegenheden en een kerk lagen. Verder waren er ook woonhuizen soms erg armzalig en vervallen, voetbalveldje en een pleintje. Aan de ene zijde van de straat was de aanlegsteiger van het stadje. Aan de andere zijde was men een nieuwere grotere aan het maken, waar men ook wat kon wandelen in het drassige Nationale Park.

Na ons verblijf bij Tortuguero zijn we weer naar La Pavona gevaren. Bij de aanlegsteiger een restaurant, snack kiosk en toiletten (1USD p.p.) Hierna met de bus doorgereden naar Fortuna in ruim 4 uur (excl. Stops)


Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud