Madagascar Exotix Reserve - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Madagascar Exotix Reserve

Afrika > Madagascar
Madagascar Exotic Reserve

Na een overnachting in Antananarivo vertrokken we naar Andasibe. Onderweg eerst een hele tijd door de drukke stad waarbij we een eerste indruk kregen van het stadse leven. Ook zagen we langs de weg hoe men bouwstenen met leem maakten. Langzaam kwam er steeds minder bebouwing en werd het steeds groener en heuvelachtiger met vele rijstvelden in verschillende stadia van groei. Het was een prachtige route van circa 160km, 4 uur rijden over de National Road 2 waarbij er regelmatig gaten in de weg zaten.
 
Onderweg halverwege stopte we bij een kleine particuliere dierentuin Madagascar Exotix Reserve, Peyrieras Reptile Reserve of Mandraka Reptile Farm genoemd van de Franse entomoloog en arts André Peyriéras. Hij kweekte er kameleons om ze later weer in de natuur te zetten. We zagen hier diverse soms kleurrijke kameleons, slangen, kikkertjes en gekko’s uit Madagaskar.

Hierna gingen we naar Andasibe-Mantadia National Park vlak bij Andasibe in het oosten van Madagaskar. Het is een beschermd natuurgebied van 155 km² dat uit 2 gedeeltes bestaat het Nationaal Park Mantadia en het Analamazoatra-reservaat. Het reservaat is speciaal opgericht voor het behoud van de Indri Madagaskars grootste makisoort.

Contact via E-mail

Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud