Floreana - Isabela - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Floreana - Isabela

Amerika > Galapagos eilanden
Floreana -  Isabela

Nadat we het Galapagos eiland San Cristobal bezocht hadden gingen we vanaf de haven Puerto Baquerizo Moreno in circa 3 uur via Floreana eiland naar het eiland Isabela  het grootste eiland van de Galapagos eilanden maar met slechts ca.2200 inwoners.

De zee was ruw dus bij de boottocht was het schommelen en schudden. Bij Floreana stopten we iets van de haven af en werden met een watertaxi aan land gebracht. Het eiland heeft slechts ongeveer 100 inwoners en enkele restaurants. Bij aankomst moesten we daarom onze lunch alvast reserveren zodat men alles kon voorbereiden. We gingen vanaf de haven Puerto Velasco Ibarra met een open jeep naar de highlands van het eiland bij de 450 meter hoge heuvel Asilo de la Paz. We gingen naar Corral de Tortugas waar we een korte wandeling maakten. Het was hier te merken dat we wat hoger waren (eiland=173 m2 en max.640 m hoog) We zagen hier binnen een grote omheind bosgebied enkele grote en oude Galapagos landschildpadden. Deze komen van diverse Galapagos eilanden. Hierna liepen we een helling op naar een uitzichtpunt. Het was wel fris en tevens bewolkt en regenachtig toen wij er waren. Daarom weinig uitzichten. Wel was er een oude rots woning en een rots waar men een gezicht in kon zien. Daarna gingen we terug naar de haven voor lunch. In de haven vele grote aantallen zwarte en ook rood/bruine zeeleguanen op de lavastenen langs de kust. Er waren kleine maar ook van ca.35-40cm grootte. Het zijn aparte beesten met een soort hanenkam meestal wit en een brede aparte kop.

Galapagos eilanden - Ecuador
Galapagos eilanden - Zeeleguaan - Isabela

In Isabela kwamen we laat in de middag aan en gingen na een korte stop bij hotel om bagage af te geven direct naar een waterplas ook wel Flamingo Lagoon genoemd waar enkele roze flamingo’s waren (max11 stuks) Ze waren mooi van kleur en regelmatig kwamen ze aangevlogen of vlogen ze weg. Een prachtig gezicht hoe ze met hun lange nek gestrekt evenwijdig met lichaam vliegen.

De dag erna zijn we rond 8 uur weggegaan naar de haven waarna we naar onbewoonde vulkanische eiland Islet las Tintoreras gingen. Einde van de middag zijn we naar het eiland Santa Cruz gevaren naar de haven Puerto Ayora. Kijk voor verdere informatie de pagina Santa Cruz.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud