Homer - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Homer

Amerika > Alaska Verenigde Staten
Homer - Kenai Peninsula Borough
Homer is een plaats (city) in de Kenai Peninsula Borough in de Amerikaanse staat Alaska. Het ligt 218 mijl ten zuidwesten van Anchorage. Volgens de volkstelling van 2010 is het bevolkingsaantal 5,003, was 3,946 in 2000. Het was lang bekend als de "heilbot visserij hoofdstad van de wereld." Ook heeft Homer de bijnaam "the end of the road," of "het kosmische gehucht aan zee."

Homer ligt aan de oever van Kachemak Bay aan de zuidwest kant van het Kenai schiereiland. Het onderscheidende kenmerk is de Homer Spit, een smalle 4.5 mi (7.2 km)) lange landtong die zich uitstrekt in de baai waar de haven van Homer ligt.
over die ligt de haven van Homer.

Vanuit de oever en haven hadden we prachtig zicht op de tegenovergelegen grotendeels besneeuwde bergen met gletsjers. Vanuit Homer is er ook een mogelijkhijd om berenexcursies te doen per vliegtuigje of helikopter.

 
 
Het Nationaal park Rincón de la Vieja in de nabijheid van Liberia staat bekend om zijn vulkanische activiteiten met 9 kraters en vormt een waterscheiding tussen het Caribisch gebied en de Stille Oceaan met o.a. de rivieren zoals de rio Blanco, rio Colorado en rio Agohades. We liepen de Sendero Las Pailas langs vulkanische activiteiten zoals dampende fumaroles, openingen in de aardkorst waar warme tot zeer hete gassen en dampen uit ontsnappen. Ook borrelende modderpoelen en meertjes met allerlei kleuren door mineralen en zwavel.

Op een hoogte van 1400 meter boven zeespiegel bezochten we Monteverde. Hier diverse nevelwouden met een verscheidenheid aan flora en fauna waar je kunt wandelen en waar je diverse avontuurlijke activiteiten kan doen.
Wijzelf gingen naar het Selvatura Adventure Park met de Tree Top Sky Walk. De prachtige wandeling loopt over de hellingen van het Monteverde Cloud Forest met dichtbegroeide bossen en 8 hangbruggen met lengtes tussen 50m  en 170m en hoogte van 12m tot 60m. Bij de bruggen loop je over de boomtoppen en kijk je diep naar beneden met af en toe een riviertje. Hier zagen we vele bromelia’s, orchideeën en korstmossen.

Je kan er ook een Zip Line Canopy Tour doen hangend in een tuigje waarbij je op grote hoogte via een kabel in snelle vaart over de boomtoppen scheurt.

Aan de Zuidelijke Pacific oceaan gingen we met een speedboot vanaf Sierpe door mangrove kanalen naar het schiereiland Osa Peninsula met het strand Playa San Josecito. Hier witte tropische zandstranden, inhammen met mangroves, palmbomen en amandelbomen waar groepjes ara’s op afkwamen. Ook andere papagaaien en groepjes Kapucijnerapen.

Met de boot gingen we naar het San Pedrillo Ranger Station in het Corcovado National Park. Hier wandelingen door het regenwoud met primair en secundair bos met regelmatig uitzicht op zee en een kleine waterval.
Onze laatste bestemming was Manuel Antontio met het gelijknamige National Park. Het bestaat uit laaglandregenwoud met aan de kust ruige hellingen, kleine eilandjes en diverse strandjes. Je hebt in het park 3 verschillende aapsoorten n.l. de Mantelbrulaap, de Witschouderkapucijnaap en het geel doodshoofdaapje. Ook zou je een luiaard, herten, neusbeertjes, leguanen tegen kunnen komen. Vogelsoorten zijn o.a. toekans, spechten, parkieten, buizerds, gieren en verschillende zangvogels. Zeker een park voor de natuurliefhebber, ondanks de drukte.

Manuel Antonio was onze laatste bestemming in Costa Rica. Hierna reden we weer terug naar San Jose waarna we weer terug vlogen naar Nederland. Het was een mooie vakantie.

Kijk voor uitgebreidere beschrijving van de bestemmingen op de desbetreffende pagina's.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud