Introductie Sicilië - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Introductie Sicilië

Europa > Italië Sicilië
Introductie Sicilië
Zeker een aanrader voor een vakantie niet al te ver weg is Sicilië - Italië. Het eiland ligt ten zuidwesten van de het Italiaanse vasteland en is per vliegtuig te bereiken vanaf Amsterdam Schiphol maar ook via andere luchthavens. De vliegtijd is zonder tussenstop circa 3 uur. Sicilië heeft 4 internationale luchthavens.

  • Catania (CTA) - Catania Aeroporto di Catania-Fontanarossa of Catania International Airport. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt Transavia.com, vanaf Eindhoven Airport vliegt Ryanair rechtstreeks naar Catania. Dit is dan wel in het zomerseizoen van april t/m oktober.
  • Palermo (PMO) - Aeroporto Internazionale Falcone Borsellino
  • Trapani (TPS) - Aeroporto di Trapani-Birgi Vincenzo Florio
  • Comiso (CIY) - Aeroporto di Comiso
 
 
Tijdens onze rondreizen die we in 2008 en 2016 hebben gemaakt hebben we veel van de cultuur gezien. De erfenissen van o.a. de Noormannen, Arabieren, Grieken, Romeinen en Spanjaarden kan je er terugvinden.

 
 
Men ziet er Romeinse en Griekse erfenissen in steden als Syracuse, Palermo en Taormina… Architectuur en bouwstijlen zijn voornamelijk in te delen in drie periodes. Griekse, middeleeuwse en Barok. In de Griekse periode werden vele tempels en theaters gebouwd met vele zuilen en kapitelen in Dorische, Ionische en de Korinthische architectuur.  In de Middeleeuwen bouwden men vele kerken en kathedralen met een mix van Byzantijnse, Arabische en Normandische bouwstijlen en mozaiken. In de 17de en 18e eeuw kreeg men de Siciliaans Barok bouwstijl met Spaanse invloeden en deze werd gecombineerd met decoratieve en bouwkundige elementen uit Sicilië. Bolle kerkgevel en weidse trappen zijn kenmerken van deze bouwstijl. De kathedraal van Syracuse is een voorbeeld hiervan.

 
 
Naast cultuur gingen we ook naar de Etna vulkaan en op de Eolische eilanden naar Stromboli en Lipari - Vulcano waar we de resten van vulkanische activiteit konden zien. Voor gedetailleerde informatie van de diverse plaatsen en bezienswaardigheden kijk op de desbetreffende pagina's.
 Erice - Italië - Sicilië

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud