Fotopagina Berggorilla's - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Fotopagina Berggorilla's

Afrika > Oeganda

Bwindi Impenetrable National Park
Berggorilla's Tracking

Dit artikel is geschreven voor Columbusmagazine.nl


In een klein gedeelte van Afrika in het grensgebied van Rwanda, Congo en Uganda vindt je nog 880 Berggorilla's in het wild. Ik heb 3 maal een wandeltracking gedaan en deze prachtige dieren in het wild op enkele meters afstand gezien. Wat een belevenis.

In Oeganda vindt je de Berggorilla's in Bwindi Impenetrable National Park in een dichtbegroeid bergachtig gebied. Er zijn verschillende groepen. De eerste keer ging ik naar de Nkuringo groep vanuit Kisoro, de tweede keer vanuit Buhoma waar meerdere groepen zitten, b.v de Mubare Group. De trackings waar max.8 personen per groep mee gaan moet je van tevoren bespreken via een reisbureau die het via de [url="http://www.ugandawildlife.org" target="_blank"]Uganga Wildlife Autority, UWA[/url] afhandeld.  De kosten zijn op dit moment 600USD incl. trackers, rangers voor een hele dag. Bij het kantoor van de UWA worden de papieren gecontroleerd en je krijgt een briefing hoe om te gaan met de berggorilla's.

Daarna ga je beginnen aan de wandeltracking. Je kan je rugzak laten dragen door een drager, dit zijn lokale studenten die hun studie hiermee betalen (20USD)  Je gaat daarna over smalle paadjes die nog wel redelijk te lopen zijn. Maar we hebben ook stukken gedaan waarbij de rangers begroeiing weg moesten kappen om ons doorgang te geven. De wandeling kan kort zijn maar als je pech hebt kan het de hele dag duren tot zonsondergang. Zorg voor een goede (wandel) conditie. Nadat je dichtbij de Berggorilla's bent laat je de rugzakken achter en gaat naar de gorilla's. Je moet officieel max.7m van de gorilla's bliijven. Ze houden zich daar zelf niet altijd aan, zeker de jonge niet.

Wij hebben vele vrouwtjes, blackbacks (jongere mannetjes) baby's, kleuters en enkele silverbacks (leiders) gezien. Soms op een paar meter afstand. Keken hoe ze aten, speelde, rusten en aan het lopen waren door het struikgewas. Je krijgt max.1uur de tijd om foto's te maken en ze te bekijken (Tip: Ga niet alleen foto's maken. Een uur is zo om)  Dan het sein "The last pictures" waarna je weg moet om ze rust te gunnen. Soms lopen ze zelf al weg als ze er genoeg van hebben.

Tip: Neem ook tuinhandschoenen mee die doorn proof is. Wij hebben een aantal keren over de doornstruiken een helling moeten beklimmen. Ook een EHBO set aangezien je makkelijk verwondingen op kan lopen hierbij._____________________________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail

Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman

Informatie op de pagina's zijn verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's.

Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn recentste stock photography op Dreamstime

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud