X ian - Terracottaleger - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

X ian - Terracottaleger

Azie > China
Anchorage - Tony Knowles Coastal Trail
Anchorage een stad met bijna 300.000 inwoners ligt in South Central het zuidelijk centrale gedeelte van Alaska. Ik vindt het geen bijzondere stad maar het was een redelijk overzichtelijke stad met zijn Amerikaans rasterpatroon van rechte straten en woonblokken.
 
Je kan er een rondleiding maken door de stad met o.a. Old City Hall 4de avenue een gebouw uit 1931, Alaska Center fort he Performing Arts, Oscar Anderson House het eerste houten frame huis van Anchorage of kijk op de website van Alaska.org. In het centrum natuurlijk winkels, enkele bars en restaurants. Prijzen duurder als in Nederland en de rest van de Verenigde Staten omdat vrijwel alles ingevoerd moet worden.
 
Wijzelf houden meer van wat natuur dus we hebben de Tony Knowles Coastal Trail gelopen. Dit is een wandel-fietstocht van 11 miles – 19km lang. Het begint bij het einde van 2de  avenue vlakbij het Captain Cook Monument of bij het Elderberry Park, einde 5de avenue. Je gaat eerst een tunnel onderdoor waarna je langs de kust loopt langs Cook Inlet, Westchester Lagoon, Earthquake Park naar Point Woronzof en het eindpunt Kincaid Park.

Het is een goed geasfalteerd pad dat gebruikt wordt door wandelaars en fietsers waarbij je op moet letten dat je niet aangereden wordt. Het kan druk zijn.

Het eerste stuk ga je langs woningen/flats, daarna loop je langs bossen en moerasachtig bosgebied. Aan de zijde van Cook Inlet was het in de ochtend laagwater, dus water was ver weg en zand was nog nat. Je zag wat waterkanaaltjes aflopend naar zee. Sommige stukken waren begroeid met soort kort riet en nadere planten. Dit stuk hebben we diverse vogels gezien zoals enkele bald eagles - Amerikaanse zeearenden, enkele sandhill crane of Canadese kraanvogels. Tevens grotere groepjes ganzen (totaal ca.30 stuks) die tussen het korte gras aan het eten waren. Verder zagen we een otter in een beekje langs de kust en eekhoorntje. Er werd ook op borden gewaarschuwd voor moose – elanden die hier vrij rondlopen.

Op een gegeven moment ga je een spoorlijn onderdoor waarna je bij het meer Westchester Lagoon komt met het Eagan Sullivan Park. Hier heb je een stroompje waar zalm regelmatig doorheen zwemt. Daarna weer langs zee waarna je bij Earthquake Park komt. Hier werden huizen in 1964 door een tsunami naar aanleiding van een aardbeving verwoest en werden in zee gespoeld. Daarna een klein stukje lopen naar Point Woronzof. Hier heb je een mooi uitzicht op de stad en met goed zicht op Mount McKinley de hoogste berg van Amerika. Je kan dit punt ook bereiken met de auto. Wij zijn nog wat doorgelopen tot de landingsbaan van de luchthaven. Hier zie je de vliegtuigen laag overkomen en op korte afstand landen. Wij zijn hier omgedraaid en zelfde weg teruggelopen.
 
© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud