Manuel Antonio - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Manuel Antonio

Amerika > Costa Rica
Parque Nacional Manuel Antonio
Na ons verblijf bij het Corcovado National Park gingen we met de boot terug naar Sierpe. Vanaf hier reden we in ca. 2uur via de Costanera Highway / CR-34 langs de Pacific kust en de plaatsen Uvita, Dominical naar Quepos. Deze heeft een haven waarvan men diverse tochten kan maken voor o.a. het vangen van grote zeevissen.  

Niet ver van Quepos ( Puntarenas ) ligt Manuel Antontio dat we bereikte via een slingerende weg van ca. 5-6km. Dit was onze laatste bestemming van de reis. Vanuit Quepos gaat er overdag van 7:00am tot 7:00pm elk half uur een bus langs verschillende stranden en hotels naar Manuel Antonio National Park en terug. Busrit duurt ca. 25 min.

Het Manuel Antonio National Park is een klein Nationaal Park van ca.20 km2. Het ligt op een schiereiland en bestaat uit laaglandregenwoud met aan de kust ruige hellingen, kleine eilandjes en diverse strandjes. Wij zijn er gaan wandelen. Het park is geopend van dinsdag t/m zondag van 8uur tot 16.00uur. Maandag is het park gesloten. Het is een druk park daarom is het aan te raden op tijd te komen. Er is n.l. een limiet aan het aantal personen in het park waarna de poort tijdelijk gesloten wordt totdat er weer mensen uitgaan. Entree is $16 voor volwassenen. Meerdaagse pas is ook mogelijk. De entreekaarten koop je dichtbij de ingang bij het gebouwtje van Coopealianza. Er is ook een mogelijkheid om een gids te nemen. Extra informatie website: Manuel Antonio National Park
 
Als je het park ingaat denk erom dat er regelmatig gecontroleerd wordt wat je bij je hebt. Frisdranken, water en verpakte sandwiches en etenswaren is toegestaan, alcohol en losse etenswaren zijn verboden. De reden is dat er in het park dieren rondlopen die erg brutaal zijn en het eten van je proberen af te pakken.

Wij hebben zelf door het park gelopen over goed onderhouden paden die regelmatig van hout waren met  afrastering om te voorkomen dat men van de paden afgaat. Je hebt 4 stranden in het park n.l. Espadilla Sur, Manuel Antonio, Escondito and Playita. Bij een aantal kan je zwemmen. Bij playa Escondito en bij Cathedral Point een klein schiereiland tussen playa Espadilla Sur en playa Manuel Antonio heb je prachtige uitzichten bij de miradors – uitzichtpunten. Je moet er wel wat voor klimmen maar zeker de moeite waard.  

Tijdens onze wandeling hebben we de 3 verschillende aapsoorten gezien die in het park leven n.l. de Mantelbrulaap (Alouatta palliata) die in een grote groep in de vroege ochtend hoog in de bomen hoorden brullen naar elkaar. Wat een lawaai kunnen ze maken. De Witschouderkapucijnaap (Cebus capucinus) kwamen we regelmatig tegen. Zelfs zo dichtbij op de afrastering dat de kapucijnaap zich bedreigd voelde en zijn tanden liet zien. Het Geel doodshoofdaapje (Saimiri oerstedii) hadden we in de namiddag al in de plaats zelf gezien in een kleine groep. Maar in het park duurde het even voordat we ze zagen. Ze zijn namelijk voorzichtig en schuw vooral omdat de kapucijnaap best agressief tegen hen kunnen zijn.

Er zijn natuurlijk veel meer dieren. Zo zou je  b.v. een luiaard, herten, neusbeertjes, leguanen tegen kunnen komen. Wij zagen wel enkele wasbeertjes die aan het rondlopen waren en rond het strand eten probeerden te scoren uit tassen e.d. Eentje was zich al liggend op zijn rug aan het poetsen.

In het park vindt je ook verschillende vogelsoorten waaronder toucans, spechten, parakieten, buizerds, gieren en verschillende zangvogels. Zeker een park voor de natuurliefhebber, ondanks de drukte.

In het Manuel Antonio vindt je ook het strand Playa Espadilla wat grenst aan het Nationaal Park. Hier kan men ook wat avontuurlijke activiteiten doen. Tevens vindt men hier ook enkele restaurants en bars waar men wat kan eten en drinken.

Manuel Antonio was onze laatste bestemming in Costa Rica. Hierna reden we weer terug naar San Jose waarna we weer terug vlogen naar Nederland. Het was een mooie vakantie.
 

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud