Wandeling Deià - Sóller - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Wandeling Deià - Sóller

Europa > Mallorca

Mallorca een van de eilanden van de Balearen. Het is een van de meest populairste Europese Vakantiebestemmingen. De meeste vakantiegangers gaan naar de noord- en oostkant van het eiland met o.a de plaatsen S'Arenal, Badia de Palma.

Maar wij zijn gaan wandelen vooral rondom de plaatsen Sóller,  Port de Sóller en Lluc. Hier hebben we verschillende wandelingen gemaakt langs de kust en het binnenland met zijn bergen, olijf- en citrusbomen. Hier hebben we een heel ander stukje Mallorca ontdekt dan de grote toeristenoorden. Zeker de moeite waard om eens deze streek te bezoeken of met de auto of net als ons wandelend.  Geniet van de reisverslagen en de vele foto's die ik heb gemaakt.

De eerste wandeldag zijn we redelijk rustig begonnen. Met de streekbus zijn we van Port de Sóller naar het hoger gelegen kunstenaarsdorp Deià gereden. Hier hebben we even wat rondgelopen en de kerk Sant Joan Baptista bezocht. Deze kerk steekt boven het plaatsje uit. Een klein kerkje met rondom een mooi uitzicht over de omgeving.      

Deià is een bergdorpje die vooral bekend is namens de Engelse schrijver en dichter Robert Graves. Deze vestigde zich in 1929 en woonde en werkte er 56 jaar. Hij maakte de plaats populair samen met andere kunstenaars zoals Picasso en de schrijfster Anaïs Nin.


Na het plaatsje bezichtigd te hebben zijn we begonnen met wandelen. Door olijfboomgaarden zijn we naar het strandje Cala Deià gelopen. Hier een mooie baai met een klein strandje. Hier hebben we wat gedronken. Hierna langs de kust gelopen waar we diverse strandjes zagen waar eventueel de mogelijkheid was om wat te zwemmen. We hadden vaak prachtige uitzichten over de kustlijn.   

Op een gegeven moment zijn we van de kust afgegaan en door weer olijfboomgaarden door het pittoreske Lluc-Alcari gelopen. Hierna weer een stukje naar Deià gelopen waarna we verder gelopen zijn over de oude handelsweg van Deià naar Sóller. Onderweg nog even naar de bron Font de Ses Mentides wezen kijken,  een kleine waterbak waar water uit een bron in zat.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud