Essaouira - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Essaouira

Afrika > Marokko
Rondreis Marokko
Essaouira
Na Marrakech hadden we nog enkele dagen. We reden hiervoor in circa 2 1/2 uur naar het in het westen gelegen vissersstadje Essaouira. Deze ligt aan de Atlantische Oceaan en ten zuidwesten van Safi en Casablanca. Essaouira is de hoofdplaats van de provincie Marrakech-Tensift-Al Haouz.
De stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar de 5e eeuw v.Chr.toen de Carthaagse navigator Hanno hier een handelspost stichtte genaamd Arambys. Het stadje stond in de Middeleeuwen bekend als Mogador waarna het in 1506 werd ingenomen door de Portugezen. Deze vestigde zich hier een tijdje waarvan nu nog de verdedigingswerken met bastions en stadsmuren te zien zijn. Het huidige Essaouira werd in 1760 gesticht door de Alaouieten-Sultan Mohammed ibn-Abdullah. Door de combinatie van Marokkaanse en Portugese bouwstijlen krijgt men een aparte sfeer in het stadje en is het een toeristische trekpleister.

Tijdens onze wandeling door de stad kwamen we bij de bedrijvige haven waar veel vissers hun gevangen vis verkochten in kraampjes, vanuit karren of uitgespreid op grondzeil. Er waren verschillende soorten vis te zien o.a. grote aal, rog, octopus ,schol ,sardine,  gamba's en garnalen. Natuurlijk rook het sterk naar vis. Men was op sommige plekken ook de vis aan het schoonmaken waardoor er vele grote zeemeeuwen rondvlogen en liepen. In de haven zelf houten vissersboten. Hier in de haven begonnen ook de vestingswerken van de Portugezen met torens die aan de zeezijde waren aangebracht. Een van de torens kon je op voor 10 Lira waarbij in de toren omhoog kon en een gedeelte van de muur kon belopen. Vanuit hier had je ook zicht op een klein eilandje wat een verkenningspost was geweest. Deze versterkingen deden Europees aan. Langs de haven was een van de toegangspoorten naar de oude Medina van Essaouira. Als men de stadspoorten doorloopt komt men in de medina met vele smalle straatjes en is er kan men ook hier over de vestingmuren lopen. De oude Medina van Essaouira is een UNESCO Werelderfgoed.
Na Essaouira  was er nog een laatste overnachting in Marrakech  waarna we terug vlogen naar Nederland.  

_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail

Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman

Informatie op de pagina's zijn verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's.

Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud