Zimbabwe - Victoria watervallen - Kopieën - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Zimbabwe - Victoria watervallen - Kopieën

Afrika > Afrika Zambia Victoria Falls
Victoria Watervallen - Victoria Falls - Zimbabwe
Victoria Watervallen vanuit de helikopter - Zimbabwe

We hebben in 2006 een reis naar Botswana en in 2010 een meerlanden reis naar diverse Afrikaanse landen gemaakt.  Onze laatste bestemming bij deze twee Afrikareizen was de Victoria Watervallen in Victoria Falls - Zimbabwe. Hierbij de twee erisverslagen van beide reizen. Het eerste gedeelte is de reis van 2010 en het tweede van 2006.

Bij de plaats Livingstone - Zambia waar ook een gedeelte van de watervallen ligt gingen we de grens over bij de Victoria Falls bridge. De Victoriavallen zijn de breedste watervallen van Afrika en zij vormen een watergordijn van  1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Er kwam erg veel water naar beneden. Dat was ook een van de redenen dat we van veraf al een behoorlijke mist zagen van vele tientallen meters hoog die ontstaat als het water van de Zambezi rivier naar beneden valt. Dat is ook de reden dat de lokale naam van de watervallen Mosi-oa -Tunya of donderende rook is.  

In Victoria Falls hadden we in 2010 2 volle dagen voor ons zelf. De watervallen hebben we van diverse kanten gezien. Eerst hebben we een helikoptervlucht gemaakt waarbij we een totaal zicht hadden op de waterval, de Zambezi rivier, het Victoria Falls National Park, de Victoria Falls Bridge bij de grens van Zimbabwe en Zambia en de kloof na de waterval.We konden hierbij de watervallen van alle kanten bekijken want de helikopter draaide regelmatig eromheen. Natuurlijk zijn wij ook op de grond wezen kijken. Vanaf de Devil's Cataract het begin van de waterval, langs de Main Falls waar massa's water doorheen stroomde. Hier leek het wel of het stortregende zo'n nevel hing er van het water die naar beneden viel. Op het Danger Point hadden we wat zicht op het Zambiaanse gedeelte. Op het laatste uitzichtpunt hadden we zicht op de Victoria Falls Bridge met de kloof.

Naast de waterval hebben we ook nog een Sundowner cruise gemaakt op de Zambezi rivier. Met een boot gingen we richting de waterval. Zagen het opspattend water maar bleven er ver vandaan. Hebben een krokodil gezien die waarschijnlijk gewend was om eten te krijgen vanaf de boten. Hij kwam erg dichtbij. Verder natuurlijk een mooie zonsondergang.

Victoria Watervallen - Victoria Falls - Zimbabwe
Kloof bij de Victoria Watervallen - Zimbabwe
Victoria Watervallen - Beeld David Livingstone - Zimbabwe
Kloof bij de Victoria Watervallen - Zimbabwe

De plaats Victoria Falls is een niet al te grote plaats met verschillende hotels en souvenirwinkels. Men kan er allerlei activiteiten boeken bij diverse boekingskantoren en de diverse hotels. Men kan o.a. gaan kanoën, Bungee jumping, wild water raften, paardrijden en natuurlijk met de helikoptervlucht of met een ultra light vliegtuigje over de watervallen en het Victoria Falls Nationale Park. Ook kan men een aantal  gamedrives maken o.a. Chobe of in Zambia. Dus genoeg te doen.

Tijdens ons verblijf waren er geregeld olifanten die door de plaats liepen. Een dag waren er een moeder met jong die rond het station enkele bomen omgooiden. Wij zelf hebben de laatste dag in Victoria Falls een grote mannetjes olifant zien lopen. Deze liep door de straten en regelmatig door de tuinen. Hij vernielden daar wel wat begroeiing. Hij at er van of trok planten van muren of pergola's. Wij zelf bleven maar op een afstandje. De plaatselijke bevolking was ook erg geïnteresseerd in zijn gedrag. Was een heel aparte ervaring om een wilde olifant in de bewoonde wereld te zien. Blijkbaar werd het daar steeds meer een probleem. Kwam namelijk steeds vaker voor dat ze naar de steden en akkers kwamen.

Zonsondergang op de Zambezi rivier - Zimbabwe
Olifant in de stad - Victoria Falls - Zimbabwe
© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud