Etosha National Park - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Etosha National Park

Afrika > Namibië

Namibië

Informatie vanaf de site: http://etoshanationalpark.co.za/

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907 na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero's werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan omgeven door droog bushveld.  

Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', olifanten, zebra's, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. De grote toeristenstroom die jaarlijks Etosha aandoet levert een forse bijdrage aan het BNP van Namibië.

Oorspronkelijk werd de Etoshapan bewoond door de San. De laatst overgebleven  Hai//om-San werden in 1954 door de Zuid-Afrikaanse machthebber uit het park verdreven.

Er zijn zes toeristenkampen in het park: Okaukuejo, Halali, Onkoshi, Namutoni, Olifantsrus en Dolomite camp. Elk kamp heeft accommodatie voor overnachtingen, kampeerplekken en verlichte drinkplaatsen waar 's avonds vanaf het camp-terrein wilde dieren kunnen worden bekeken. Een winkel is in een aantal voorhanden.

Okaukuejo Rest Camp
Okaukuejo is het oudste toeristische kamp in Etosha en het functioneert ook als het administratieve centrum van het park. Okaukuejo ligt 17 km van Anderson Gate en is ook de thuisbasis van het Etosha Ecologisch Instituut wat op het kamp ligt. Okaukuejo ligt aan de westelijke kant van het Etosha Pan. De belangrijkste attractie van dit kamp is dat het uitzicht heeft op een permanente waterput die ook in de avond verlicht is. Hier zie je een grote diversiteit aan wilde dieren samenkomen en een interactie van o.a. leeuw tot rhino, olifanten en antilopen. Het spektakel begint in de vroege ochtend, met dieren die in grote getale hun dorst te lessen. De activiteit blijft de hele dag tot laat in de nacht. In het begin van de avond, is het niet ongewoon om de zwarte neushoorn, olifant en leeuw te zien die hier komen drinken. 

Okaukuejo Rest Camp is voorzien voor elk wat wils: Premier Waterhole chalets met uitzicht op de waterput, waterput chalets, bush chalets, tweepersoonskamers en familie chalets. Andere faciliteiten zijn een restaurant, bar, winkel, zwembad, kiosk, campings en een benzinestation. 

Halali Camp
In een verder vlak gebied tussen enkele heuvels en Koppies ligt Halali Camp. Deze is gelegen aan de voet van een heuvel dolomie onder schaduwrijke Mopane bomen en is gemakkelijk bereikbaar zowel via de Anderson of Von Lindequist toegangspoort.  Vanuit een verhoogde uitkijkpunt kan je gedurende dag en nacht wild bekijken die regelmatig bij een waterpoel komen. Deze waterpoel is in de avond verlicht.

De accommodatie bestaat uit huwelijksreis chalets, familie chalets, twee en vier bed bush chalets en tweepersoonskamers - alle geconverteerde met grote openslaande deuren naar buiten, zodat bezoekers ervaren en profiteren van de rust en stilte van de natuurlijke omgeving.
Andere faciliteiten zijn een restaurant, bar, winkel, zwembad, kiosk en camping faciliteiten.

'Halali' is het Duitse woord voor de traditionele afsluiting van een jacht. Het kamp betekent het einde van de jacht en de opkomst van het eco-toerisme in Namibië. Halali biedt actieve gasten het grootste zwembad in het park en de strategische ligging tussen Namutoni en Okaukuejo maakt het een geweldige tussenstop voor de lunch, ijs, een koel drankje of gewoon benzine.
 
Onkoshi Camp
Onkoshi Camp is een van de luxere kampen en ligt aan de rand van de Etosha Pan op een afgelegen schiereilandOnkoshi is een milieuvriendelijk etablissement met slechts 15 chalets van hout (30 bedden) die een echt persoonlijke en exclusieve ervaring garandeert. De locatie is volledig uit het zicht van de huidige toeristische routes en alle andere ontwikkelingen in het gebied, en biedt daarmee een ongerepte, rustige en unieke ervaring. Gasten worden bij Namutoni opgehaald die toegankelijk is via Von Lindequist Gate en dan met NWR voertuigen vervoerd naar Onkoshi Camp. Dit omdat de weg erheen nog slecht is. Gasten met 4x4 drive kunnen eventueel met eigen voertuigen rijden. 

Onkoshi Camp biedt een prachtig uitzicht over het Etosha pan, met zijn glinsterende luchtspiegelingen tijdens de hete dagen, tijdens de natte maanden vogelen is uitstekend vanuit het comfort van uw chalet of het entertainment gebied. Zonsopgangen en zonsondergangen zijn prachtig boven de pan met dramatische kleuren en vergezichten. Alle kamers zijn gebouwd op verhoogde houten dekken, met rieten daken, canvas muren en grote, houten-frame intrekbare deuren waardoor een spectaculair panoramisch uitzicht. De kamers zijn smaakvol ingericht met lokaal vervaardigde meubilair en stoffering, met behulp van een mix van metaal en hout, gecombineerd met natuurlijke materialen om een natuurlijke en etnische sfeer te creëren. Elk chalet heeft twee ¾ bedden, behalve in de huwelijksreis chalet waar een king-size bed is voorzien.

Olifantsrus campsite
Olifantsrus is het nieuwste kamp in Etosha en men heeft hier alleen een camping. Kamperen geeft je het gevoel een beetje dichter bij de ongelooflijke Afrikaanse bush te zijn die overal om je heen is. Gelegen in het meer afgelegen en minder gebruikte westelijke deel van het park. Olifantsrus ligt ongeveer 60 km van Galton Gate, 130kms van Okaukuejo en 50 km van Dolomite Camp. De camping heeft een aantal voorzieningen waaronder een informatiecentrum, een kiosk met verkoop van drankjes en lichte maaltijden, een gemeenschappelijke keuken en toiletgebouwen. Olifantsrus Camp bestaat uit 10 kampeerplekken met een maximale groepsgrootte van 8 personen per site. Picknick faciliteiten van het kamp staan ook open voor dagjesmensen.

Je kan hier met geluk de meer zeldzame en schuwe soorten zoals de zwarte neushoorn en de black-faced impala tegenkomen die meer in dit rustiger deel van het park zitten. Afgezien van de bush ervaring Olifantsrus biedt de campsite uitzicht op een door de mens gemaakte waterput die vooral populair is bij olifanten. Hier is de naam van het kamp uit ontstaan (die zich vertaalt als 'Elephant's Rest').

Namutoni Camp 
Namutoni Camp heeft een unieke sfeer omdat het gebouwd is in en om een oud Duits Fort. Het kamp ligt in het oostelijk deel van Etosha National Park en is bereikbaar via de Von Lindequist Gate. De nabijheid van Fisher's Pan maakt Namutoni een hotspot voor vogelaars. Twee restaurants, een winkel, een zwembad en een uitkijkplatform met uitzicht op de Koning Nehale Waterhole maken het fort een geweldige plek om te ontspannen tijdens de lunch of na avond game drives. Het restaurant Afrikaanse Fusion laat u kennismaken met lokale smaken, terwijl The Steakhouse populaire westerse gerechten biedt . Verder vindt je er een superette, curiosa winkel en tankstation om voorraden aan te vullen wat nodig en mooi is.

Namutoni werd oorspronkelijk opgericht als een controlepost tijdens de gekkekoeienziekte (BSE) epidemie van 1897 in Namibië. Het fort werd gebouwd Wees de Duitse Schutztruppe 1902-03 en herbouwd in 1906 na de Ovambo vernietigde het oorspronkelijke gebouw. Het fort diende als een politiepost en later als een Zuid-Afrikaanse legerbasis. Fort Namutoni werd uitgeroepen tot nationaal monument in 1950 en werd in 1957 opengesteld voor het toerisme.

Dolomite Camp
Etosha's nieuwe en exclusieve Dolomite Camp opent de beperkte westelijke kant van het park met een beperkt aantal bezoekers. De gasten worden ondergebracht in een permanente luxe tenten met een verhoogd uitzicht op de eindeloze vlakten van Etosha National Park. In dit gedeelte vindt je ook de meer zeldzame en moeilijker te vinden dieren aangezien het hier rustig is. Het gebied is rijk aan waterpoelen die olifant, neushoorn, luipaard, leeuw, springbok, gemsbok en rode hartebeest trekken. Het vogelleven is vruchtbaar en de bloemen van het seizoen van de Dolomieten Hill zijn een hoogtepunt voor botanici. Gasten van Dolomite Camp hebben toegang tot westerse Etosha trog Galton Gate. Op de top van een kleine heuvel heeft Dolomite Camp prachtig uitzicht. Het kamp is niet omheind zodat dieren zich vrij tussen de tenten en gemeenschappelijke ruimte zwerven. Echter met persoonlijke begeleiders is uw veiligheid gegarandeerd. Het restaurant serveert heerlijke en bevredigend maaltijden en het personeel zal u altijd begroeten met een glimlach. Een  zwembad, een souvenirwinkel en een uitkijkplatform met uitzicht op een vruchtbare waterput bieden entertainment gedurende de dag, terwijl de bar ideaal is om te ontspannen en een praatje maken met andere gasten.

Game drives in het gebied zorgen voor exclusieve game bezichtigingen als het gebied is nog steeds beperkt. Ervaren en deskundige gidsen nemen u mee door dit ongerepte gebied en de vele drinkplaatsen bieden een hoge kans op het spotten van een diversiteit aan flora en fauna.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail

Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman

Informatie op de pagina's zijn verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's.

Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn recentste stock photography op Dreamstime

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud