Corcovado National Park - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Corcovado National Park

Amerika > Costa Rica
Nationaal Park Marino Ballena
Corcovado National Park
Vanuit de omgeving van Dominical waarbij we het Nationaal Park Marino Ballena bezochten zijn we in circa 1 uur naar het dorpje Sierpe gereden. We namen de hoognodige bagage mee voor 3 overnachtingen. We gingen namelijk met een kleine speedboot naar onze overnachting bij de lodge Poor Man's Paradise dat op het schiereiland Osa Peninsula ligt. Tijdens de boottocht heb je een kans op het zien van dolfijnen en in bepaalde periodes (juli tot oktober – december tot maart ) van de bultrugwalvis. We hadden hier een eenvoudige bungalow dat in de bossen lag.

Met de boot gingen we over de Sierpe Rivier met zijn mangrove kanalen, verder over de Zuidelijke Pacific oceaan, langs Drake Bay waarna we na circa 1 ½ uur aankwamen bij het strand Playa San Josecito. De boot ging naar een stukje strand waar de golfslag minimaal was waarna we een klein stukje door de golven liepen. Daarna was het iets terug lopen over het tropisch zandstrand naar ons overnachtingsplaats de lodge Poormans Paradise. De bagage werd wel dichtbij afgezet maar daar was de golfslag veel hoger. In de lodge betaalden we een vast bedrag voor de 3 maaltijden die we per dag kregen. In de buurt was geen mogelijkheid om ergens anders te eten.
Het was een prachtige tropische omgeving met een romantisch verlaten u vormig strand en erachter regenwoud met rijen palmbomen en amandelbomen. Toen we aankwamen zagen we al groepjes geelvleugelara’s (Ara macao) in de boom die flink lawaai aan het maken waren. De papagaaien vinden de amandelen heerlijk waardoor ze hier ook vaak te zien waren. Daarnaast zagen we enkele andere soorten papagaaien en natuurlijk diverse andere vogels. Rondom het hotel zwierf ook een groepje Kapucijnerapen.

We hebben enkele heerlijke strandwandelingen gemaakt. Een wandeling is aan te raden om te doen n.l. van Playa San Josecito via Rio Claro naar Drake Bay v.v. Dit is totaal ongeveer 6 km. Wij hebben het stuk tot het riviertje Rio Claro gedaan. We liepen langs witte zandstranden, langs inhammen met mangroves, door bossen en hellingen waarbij we ara’s en grote groepen pelikanen over zagen vliegen. Prachtig. Enkele stukken van het strand San Josecito waren afgezet voor bescherming van eieren van de Pacific ridley sea turtle. Ook wel warana - dwergschildpad - Lepidochelys olivacea genoemd. Dit is een van de kleinere soorten zeeschildpadden met een schildlengte van ca.70 centimeter. Wij hebben ze niet meer gezien want ze zijn er van ca. juli t/m december.

We zijn ook een dag naar Corcovado National Park geweest aan het westelijke gedeelte van het schiereiland Osa Peninsula. In Corcovado zijn 4 parkwachter stations. Met de boot gingen we naar het San Pedrillo Ranger Station wat op korte afstand lag. We moesten net als bij de lodge in het water uitstappen dus schoenen uit ook bij sommige stukken van de 2 korte wandelingen die we hebben gemaakt van elk ca. 1 ½ - 2 uur. De wandelingen gingen door het regenwoud met primair en secundair bos met regelmatig uitzicht op zee waarbij de gidsen regelmatig informatie gaven over begroeiing en het gebied. Er leven veel dieren zoals verschillende soorten apen, jaguars, ocelots, tapirs en vele insecten en amfibieën. Maar ook vele vogels zoals de geelvleugel ara, toekan, quetzal en pelikanen die we aan het strand zagen. Helaas zagen we niet veel.
We gingen ook naar een kleine waterval wat verscholen lag in het dichtbegroeide regenwoud. We moesten er wat voor klimmen dus het was iets vermoeiender dan het eerste gedeelte maar zeker de moeite waard. Bij het parkwachter station hebben we geluncht en kon men wat zwemmen.

Bij het parkwachter station La Sirena ca. 2 uur varen vanaf de lodge in het midden van het zijn we helaas niet geweest vanwege te laat permits bestellen door de reisorganisatie. Dit is ca. 2 uur varen vanaf de lodge waar volgens de reisleiding zouden daar zeker doodshoofdaapjes zitten. Er zijn per dag maar een maximaal aantal bezoekers die het park inmogen. Aangezien we met de boot kwamen en het erg rustig was vonden we het er erg romantisch en dachten in eerste instantie dat dit de enige mogelijkheid was om er te komen. Maar er lag wel een weg achter de lodge waardoor men ook met de auto hier kon komen. Alleen men moest wel grotere afstanden rijden en het koste wat meer tijd vanwege het schiereiland.

Na ons verblijf op het schiereiland gingen we weer terug met de boot naar Sierpe. Hier was onze chauffeur weer die ons in ca.2 uur naar de laatste plaats Manuel Antonio reed.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud