Murchison Falss - Boottocht - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Murchison Falss - Boottocht

Afrika > Oeganda

Murchison Falss National Park
Boottocht Victoria Nile
Foto en Diashow Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park - Uitzichtpunt top van waterval - Oeganda
Murchison Falls National Park - Oeganda - Uitzichtpunt top van de waterval
Murchison Falls National Park - Oeganda - Uitzichtpunt top van de waterval

Vanuit Jinja zijn we via Masindi naar Murchison Falls National Park gereden. Natuurlijk moesten we ons aanmelden en de fees ( parkentree) betalen. Dit deed onze reisleider Coen voor ons. Het eerste stuk in het Nationale park ging door de forest met veel bomen naar de bovenkant van de waterval The Murchison Falls. Hier zagen we een indrukwekkend spektakel een grote stroomversnelling van de Victoria Nile. De rivier werd namelijk door een circa 7 meter brede rots opening geperst en stortte zo al kolkend en razend naar beneden. Een prachtig gezicht. Hierna naar onze overnachtingsplaats voor de komende 2 dagen gereden.

Onze overnachtingsplaats was de Red Chilli Rest Camp. Bij deze overnachtingsplaats was er mogelijk te kamperen in eigen of kant-en-klaar ingerichte tenten, in traditionelere ronde huisjes met rieten daken of in Banda's ( kleine huisjes ). In deze Banda's sliepen wij. Onze Banda was niet erg groot maar er stonden 2 eenpersoons bedden in met klamboe, 2 handdoeken en een ventilator. Alleen deze deed het alleen overdag als er stroom was. In de nacht was er namelijk geen elektra. Eenvoudig accommodatie maar het was oké. Douchen en wc was gezamenlijk en lag iets van de Banda af. Op het camp was natuurlijk ook een bar-restaurant gebouwtje. Dit was een open gebouw waar iedere avond keus was uit 3 verschillende hoofdschotels waarvan een vegetarisch. Een van de avonden hadden wij een vegetarische pittige curry met rijst. Het eten was heerlijk.

Murchison Falls National Park - Baviaan - Oeganda
Murchison Falls National Park - Oeganda - Red Chili Restcamp
Murchison Falls National Park - Oeganda - Wrattenzwijn, Warthog
Murchison Falls National Park - Nijlpaard , Hippo - Oeganda
Murchison Falls National Park - Oeganda - Baviaan, Baboon
Murchison Falls National Park - Oeganda - Nijlpaard in de Victoria Nijl

Na een warme nacht zijn we vroeg opgestaan om 7.00uur bij de eerste oversteek van de Paraa Ferry te zijn. We moesten de Victoria Nile over om aan onze Game Drive te beginnen. Kijk hiervoor de betreffende pagina van de Game Drive. Na de Game Drive zijn we naar het ferryvertrekpunt teruggegaan. Hier vlakbij vertrok de boot naar de voet van de waterval. Deze drie uur durende tocht was prachtig. Over de Victoria Nijl varend genoten we van het landschap en de vele vogels en dieren op de oevers. Regelmatig zagen we waterbokken, nijlpaarden, visarenden en wat olifanten. Een groep olifanten van circa 10 stuks stonden met jong aan de oevers. Ze vonden blijkbaar dat we te dicht in de buurt waren. Ze waren namelijk aan het protesteren. Ze wapperde met hun oren, stampten met hun poten en hielden hun slurfen omhoog om waarschijnlijk te ruiken en te luisteren wat er gebeurden. We kwamen dichtbij de oever en vaarden er langs.

In het water grote hoeveelheden nijlpaarden en vooral dichtbij de waterval kleine en enkele grote krokodillen. De krokodillen lagen in groepjes bij elkaar in het water en op de oever lag er een enkeling. We konden helaas niet helemaal tot de voet van de waterval varen want de stroming was veel te sterk. Maar we hadden toch mooi zicht op het geweld aan water wat er naar beneden kwam. In het water veel schuim die ontstond door de kracht van het water samen met de bacteriën die in het water zaten. Zeker de moeite waard om te zien. Na een tijdje waar we van de waterval konden genieten zijn we langs de andere kant van de oever teruggevaren.

Murchison Falls National Park - Nijlpaard met jong in de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Oeganda - Nijlpaard
Murchison Falls National Park - Oeganda - Nijlpaard in de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Krokodil bij de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Oeganda - Nijlpaard
Murchison Falls National Park - Oeganda - Krokodillen  in de Victoria Nijl

Maar eerst nog een korte stop. Er gingen een aantal mensen van de boot die de 1 uur durende klim maakte naar de bovenkant van de waterval. Maar deze hadden wij de dag ervoor al gezien. Daarna verder waarna we om 17.00uur bij ons vertrekpunt van de ochtend van boord gingen. Daarna was het nog een kleine afstand met de auto naar de Red Chili Restcamp. Na gegeten en wat gedronken te hebben zijn we op tijd gaan slapen want de volgende dag moesten we weer vroeg op want we vertrokken om 6.30uur voor een extra Game-Drive.

Murchison Falls National Park - Waterval aan de onderkant van de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Olifanten aan de oever van de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Waterval aan de onderkant van de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Afrikaanse Visarend
Murchison Falls National Park - De oever van de Victoria Nijl
Murchison Falls National Park - Afrikaanse buffel aan oever van de Victoria Nijl

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud