Schloss Neuschwanstein - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Schloss Neuschwanstein

Europa > Duitsland Beieren Ludwig 2

Duitsland - Deelstaat Beieren
Kastelen Koning Ludwig II  
Koningskastelen Neuschwanstein und Hohenschwangau

In Duitsland Beieren aan de Romantische Straße liggen een aantal kastelen van Koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. De kastelen Hohenschwangau en Neuschwanstein liggen niet ver van de Oostenrijkse grens bij Füssen in de Allgäu in het plaatsje Hohenschwangau.  Entreekaarten voor Schloss Neuschwanstein, Schloss Hohenschwangau en combinatiekaarten voor de andere musea-kastelen van Koning Ludwig haal je bij het Ticket-Center niet ver van de parkeerplaats. Haal deze voordat je naar de kastelen gaat want bij de kastelen is geen kaartverkoop. Niet ver van het ticketbureau ligt Schloss Hohenschwangau. Het is een in neogotisch stijl gebouwd kasteel met gelige stenen en rode daken. Het ligt in de nabijheid van het prachtige meer de Alpsee. Men kan hier in ruim 1 uur omheen wandelen. In het kasteel heeft Ludwig een groot gedeelte van zijn jeugd doorgebracht. Combineer deze samen met kasteel Neuschwanstein. Hiervoor moet men een bergweg omhoog lopen.  Mocht je moeilijker te been zijn is het mogelijk deze klim per koets te doen. Houd er wel rekening mee dat je daarna toch nog circa 10-15 minuten moet lopen.

Het kasteel wat gebouwd is eind 1868-1892 ligt op een heuvel met uitzicht rondom en op het ondergelegen kasteel Schloss Hohenschwangau is alleen te bezoeken met begeleiding van een gids. De rondleiding duurt ongeveer 30 minuten. De Middeleeuwen was slechts een illusie in het Neuschwanstein: verscholen zich daarbij achter het oude uiterlijk van de nieuwste technologie en de hoogste comfort. Er was zelfs al warm en koud stromens water en toiletten met doorspoeling. Ook een elektrisch oproepsysteem lag er. Het eten werd met een lift naar Ludwig gebracht. Het kasteel is niet helemaal afgebouwd.

Rondom het kasteel kan men wat wandelen om van het uitzicht te genieten. Wat je zeker moet doen is naar de Marienbrücke lopen. Vanaf hier heb je mooi zicht op de zijkant op de zijkant van het kasteel. Je kan ook verder gaan door lopen waarna je meer een panoramische kijk op het geheel krijgt en het is er rustiger. Zeker een aanrader.

Informatiepagina's
Kastelen  Ludwig II van Beieren

Neuschwanstein Offizielle Homepage                     
Wikipedia Hohenschwangau
Schloss Linderhof Offizielle Homepage                     Wikipedia Slot Linderhof (NL)
                                                                                                       Wikipedia Linderhof Palace  
                 Neuschwanstein Hotels Events Informatie                                                                      

Swangau dorf der Königsschlösser Neuschwanstein und Hohenschwangau

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud