Queen Elizabeth N.P. Boottocht - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Queen Elizabeth N.P. Boottocht

Afrika > Oeganda

Queen Elizabeth National Park
Boottocht Kazinga Channel

Queen Elizabeth National park - Boottocht Kazinga Channel
Queen Elizabeth National park - Kazinga Channel - Afrikaanse Visarend
Queen Elizabeth National park - Truck met schoolkinderen

Vanuit Fort Portal zijn we via Kasese Naar Queen Elizabeth National Park gereden. Onderweg passeerde we de Evenaar. In het Nationale Park sliepen we in het Institute of Ecology Hostel. Een eenvoudige accommodatie met twee gebouwtjes met 4 kamers elk. Hier een 2 eenpersoonsbedden, wastafel en klamboe. De douche/wc moest je delen met 2 kamers. Er was ook een gebouwtje waar ook kamers waren. Eten en drinken kon je in de 'canteen'. Het avondeten hebben we gedaan in de nabijgelegen Mweya Safari Lodge. Deze luxe lodge lag slechts enkele minuten lopen vanaf ons verblijf. Men had hier ook een kamer kunnen boeken tegen een meerprijs. Het hotel lag prachtig met zicht op de oevers van de Kazinga Channel. Vanuit het restaurant - terras kon men regelmatig olifanten, buffels en andere beesten zien met mooi weer ook uitzicht op de Ruwenzori Mountains. Op en rond het terrein van de lodge maar ook in de buurt van ons verblijf zag men veel vogels, wilde zwijnen en in de nacht zagen we zelfs een groepje nijlpaarden langs ons raam. Ze zaten te grazen. In de lodge hebben we gebruik gemaakt van een luxe dinerbuffet voor 27500Usch (in 2007 - ca. Euro8,10 koers 16-1-2014) Voor Oeganda erg prijzig maar wel de moeite waard.

Queen Elizabeth National park - Afrikaanse Buffel - Kazinga Channel
Queen Elizabeth National park - Boottocht - Waterbok
Afrikaanse Buffel - Queen Elizabeth National park
Queen Elizabeth National park - Boottocht Kazinga Channel - Nijlpaard
Queen Elizabeth National park - Nijlpaarden en Afrikaanse Buffel
Nijpaard - Queen Elizabeth National park

In de middag hebben we een boottocht gemaakt op de Kazinga Channel de verbinding tussen Lake George en Lake Edward. De opstapplaats lag onder de lodge en we vertrokken om 15.00uur. We gingen er met de auto naar toe want het is natuurlijk een natuurpark met groot wild. Tijdens het wachten op de boot zagen we op de andere oever al een grote groep waterbuffels. Toen de boot aankwam stapte er een schoolklas uit. Deze hadden ook een boottocht gemaakt. Ze stapten in de open laadruimte van een truck. Tegen elkaar gedrukt gingen ze weer op weg naar huis. Heel wat anders als bij ons met een bus. Wij stapten in de boot en begonnen met de 2 uur durende tocht op het kanaal.

Tijdens deze boottocht hebben we veel nijlpaarden en de kleinere nijlkrokodillen gezien. Deze lagen in of bij het water aan de oever. Verder natuurlijk heel veel vogels waaronder veel Afrikaanse visarenden, Egyptische ganzen en verschillende soorten ijsvogels. Prachtige vogels om te zien en toch meestal iets groter dan in Nederland. Rustig varend kwamen we bij het einde van het kanaal. Voordat we hier waren lag aan de linkerkant nog een klein vissersdorpje. Deze was alleen om vissers onderdak te geven. Echt wonen deden ze ergens anders. Toen wij aankwamen varen vertrokken een aantal kleine vissersboten om op visvangst te gaan. Direct na het dorpje was een landtong waar veel vogels stonden. Veel watervogels zoals kleine zwarte albatrossen, pelikanen en een kleurige reiger. Deze stonden in grote massa bij elkaar.

Queen Elizabeth National park - Boottocht Kazinga Channel
Queen Elizabeth National park - Kazinga Channel - Maraboe
Queen Elizabeth National park - Gansen
Queen Elizabeth National park - Vissersplaats bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vissersplaats bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vissersplaats bij Mweya Peninsula

Na de landtong vaarden we nog een klein stukje Lake Albert op waarna we via de andere oever terugvoerden. Helaas waren aan deze kant weinig vogels en dieren te zien. Dit kwam vooral omdat het erg dicht begroeid was grotendeels met riet. Maar was toch een prachtige rustige boottocht. Vooral de vogels rond de landtong hadden indruk gemaakt. Na terugkomst zijn we in de avond naar de Safari Lodge gegaan waar we een dinerbuffet hebben gebruikt. Daarna zijn we lopend teruggelopen naar ons hostel. Wel even spannend.

De afstand was wel niet ver maar weet nooit wat je tegenkomt zo in de nacht in een wildreservaat. Midden in de nacht werden we wakker door geluiden rond om ons huisje. Wat bleek er liepen nijlpaarden rond. Er waren 2 volwassen en een jong nijlpaard op een afstand van slechts enkele meters aan het grazen. Nijlpaarden blijven overdag voornamelijk in het water om uitdroging te voorkomen. Maar in de nacht gaat men op eettocht en kunnen ze grote afstanden afleggen. In de ochtend gaan ze dan weer terug naar het water. Dit hebben wij ook gezien bij de Game-Drive die we de volgende ochtend hebben gemaakt. Kijk verder op de pagina  Game-Drive - Queen Elizabeth National Park.

Queen Elizabeth National park - Vogels bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vissersplaats bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vogels bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vogels bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Kazinga Channel - Vogels bij Mweya Peninsula
Queen Elizabeth National park - Vogels bij Mweya Peninsula

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail

Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman

Informatie op de pagina's zijn verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's.

Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud