Selinunte - Segesta - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Selinunte - Segesta

Europa > Italië Sicilië
Castelvetrano - Archeologisch park Selinunte - Hera’s tempel
Segesta oude Hellenistische stad - Dorische tempel van Segesta - Romeins theater

Selinunte ligt in het zuidwesten van Sicilië. Het was ooit een van de belangrijkste Griekse kolonies van het eiland. Dwaal rond de talloze tempels, waaronder de Tempel van Hera, die het best bewaard is gebleven en tussen 1956 en 1959 deels gereconstrueerd is. Bezoek ook La Casa del Viaggiatore, het ‘Huis van de Reiziger’, met het Museo Antiquario, met tal van archeologische vondsten. Wandel ook even door de tuin, waar in de openlucht tal van sarcofagen, vazen en amforen te zien zijn.

Tip! Ongeveer tien kilometer ten noordwesten van Selinunte liggen de Cave di Cuva, de steengroeven waar men het materiaal voor de tempels in Selinunte heeft gewonnen.

Tijdelijk overgenomen van:  www.take-a-trip.eu

Segesta is een stad in het noordwesten van Sicilië die in tegenstelling tot veel andere steden werd gesticht door de inheemse bevolking. Net buiten het historische centrum van de stad vind je de Dorische tempel, gelegen op een heuvel. Naast de prachtige tempel kan je er ook genieten van een adembenemend zicht op de zee.
 
Spectaculaire tempel in Segesta

Deze indrukwekkende tempel zou zijn gebouwd door uit Troje gevluchte Grieken. De eerste steen voor deze imposante tempel werd gelegd in de twaalfde eeuw voor Christus. We weten niet precies hoe lang men eraan heeft gebouwd; maar voor zover we weten is de tempel bij Segesta nooit helemaal af geweest.

Er wordt zelfs verteld dat de tempel nooit bedoeld is als heiligdom, maar slechts gebouwd is als een manier om een bondgenootschap met Athene te verstevigen. Men bouwde in hoog tempo aan de tempel om de Atheners over te halen de zijde van Segesta te kiezen in een continue strijd op het eiland. Toen Athene eenmaal had toegezegd, zou men de tempel verder hebben gelaten voor wat hij was, zonder er ooit nog naar om te kijken. Onbegrijpelijk, want de eerste aanblik van de tempel is onvergetelijk. Je bent alles om je heen vergeten als je oog in oog staat met de 36 zuilen. Zeker ’s avonds, als de tempel schitterend is verlicht, biedt dit stukje Sicilië een bijzonder mooie, zelfs een beetje spookachtige aanblik.

Tip! Niet ver van de tempel kun je bij Segesta ook het oude Romeinse theater bezoeken, dat ooit plaats bood aan zo’n 3200 toeschouwers. Het theater werd gebouwd in de derde eeuw voor Christus, toen de Romeinen het op deze plek voor het zeggen hadden. Het is het grootste deel van het jaar niet meer in gebruik als theater, maar ’s zomers klinken er nog regelmatig vrolijke klanken, tijdens de voorstellingen van het festival Segesta dat er dan wordt gehouden.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud