Nepal Index - Informatie - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Nepal Index - Informatie

Azie > Nepal
Nepal - Kathmandu - Pashupatinath tempel
Nepal - Bhaktapur - Taumadhi Square
Nepal - Vallei van Kathmandu
Nepal - Pokhara - World Peace Stupa
Nepal - Pokhara - Lake Side aan het Phewa meer
Nepal - Kathmandu - Bouddhanath stoepa
Helaas heeft Nepal in 2015 twee aardbevingen gehad die kort na elkaar optraden, n.l. 25 april 2015 met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht (IX) op de schaal van Mercalli. Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten oostzuidoosten van Lamjung, met een hypocentrum van circa 10 kilometer diep. Bij deze aardbeving zijn minstens 7.557 mensen omgekomen en meer dan 14.123 mensen gewond geraakt. De meeste slachtoffers vielen in Nepal, maar er vielen ook slachtoffers in omringende landen waaronder India, China en Bangladesh.

De tweede aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter vond plaats op 12 mei 2015, op 19 kilometer diepte, met het epicentrum nabij de grens met China.

Hierdoor zijn ook vele monumenten en gebouwen verwoest. De informatie en foto's op mijn internetpagina zullen daarom niet helemaal actueel meer zijn.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud