Whistler - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Whistler

Amerika > Canada
Nadat we met de ferry vanaf Vancouver Island bij Horseshoe Bay in de buurt van Vancouver waren aangekomen zijn we doorgereden naar Whistler. Dit deden we over een mooie slingerende kustweg de Sea-to-sky Highway BC 99 N, ca.100km - 1.20uur rijden.

Onderweg zijn we gestopt net voor Squamisch bij de Shannon Falls dat dicht bij de snelweg ligt. Het water valt van 335 meter hoogte en is daarmee de 3 na hoogste waterval van Britisch Columbia.
 

Vanaf Whistler hebben we een aantal watervallen bezocht en een aantal prachtige wandelingen gemaakt.
  • Alexander Falls -Squamisch – Callaghan Valley 24km van Whistler vlakbij het Olympisch park van Whistler. Vanaf een platform kan je de waterval bekijken dat bestaat uit 3 hoofdlagen met een totale hoogte van ca.43m dat uitkomt in de Madeley Creek, zijrivier van de Callaghan Creek. Deze waterval ligt wat afgelegen maar de rit ernaar toe heeft mooie uitzichten. Verder geen wandelmogelijkheden.
  • Brandywine Falls waterval gelegen in Brandywine falls provincial park. De Waterval ligt 500m vanaf de parkeerplaats waarna je bij een platform komt met uitzicht op de 70m hoge waterval en de
  • Extra wandeling naar een brug - Cheakamus Bungee Bridge bij een rivier waar men kon bungeejumpen. Tijdens deze wandeling mooie uitzicht op bergen en een aantal kleine meertjes met waterplanten.
  • Brandywine Falls is een perfecte stop voor diegenen die door Squamish, Whistler reizen en op zoek zijn naar een korte wandeling naar spectaculaire watervallen. Het pad begint vanaf de parkeerplaats en kruist een overdekte houten brug. Na het oversteken van de rivier, ga je naar rechts, op slechts 500m (1640 voet), terwijl je onderweg treintrajecten oversteekt, totdat je het platform bereikt met uitzicht op het prachtige uitzicht op de waterval. De waterval zelf daalt ongeveer 70 meter en de omliggende grot bevat rotsverschuivingen die in de loop van honderden jaren van de muren zijn afgebrokkeld. Het pad vervolgt een korte afstand voorbij het platform voor een uitzicht op Daisy Lake.
  • Nairn Falls

Whistler mountain village gondola stad 677m
Cloudraker Sky bridge & Raven’s Eye Cliff walk
We gingen met de city gondola naar boven waarna we een klein stukje moesten lopen naar de  stoeltjeslift die ons naar de top van …. Bracht waar we de note trail Hiking - bergwandeling gingen lopen. Hadden helaas veel mist, daardoor minale vergezichten. Via skybridge liepen we over rotsige bergpaden klimmend en dalend over bergkammen rondom de bergen?????. Onderweg veel berg bloemen en enkele bergmeren waaronder Lake …. en Lake ….. . Weer geluk met wildlife. Deze keer zagen we een grote wsch mannetje  en meerdere kleinere wsch vrouwtjes berg marmotten. Deze zaten wat te eten tussen de rotsen. De wandeling was ….. km lang en we deden er ongeveer …. Over om weer bij de gondola uit te komen. Ondanks dat we weinig vergezichten hadden toch een prachtige wandeling.
Girabaldi lake trail. Deze wandeling was pittig. We moesten ca. 6km alleen maar klimmen door een bos met vooral naald en dennenbomen. Helaas werd het een beetje saai aangezien er geen vergezichten waren. Na de 6km hadden we beperkt zicht op de bergen rondom en eerst een klein meer en daarna het blauwe meer Lake Garabaldi. Het was vaak dicht bebost waardoor we weinig zicht op meer en uitzichten hadden. We liepen tot ongeveer 9km waarna we dezelfde weg terugliep en. Je kon verder lopen waarna je nog uitzichten op gletsjers en bergen zou hebben. Dit hebben we niet gedaan omdat we de dag erna de bergwandeling zouden doen.

De watervallen bestonden uit een drietal hoofdlagen met een cumulatieve daling van ongeveer 43 meter op Madeley Creek, die zelf een zijrivier was van Callaghan Creek (de waterloop die aanleiding gaf tot Callaghan Valley). En aangezien ons bezoek werd geteisterd door rook van de ongekende BC-branden van 2017, was het ook leuk dat het weergavegebied vlak naast de grote parkeerplaats lag (zie onderstaande routebeschrijving).
De watervallen lagen in de buurt van het Olympisch Park van Whistler, waar ze tijdens de Vancouver 2010 Winter Games veel van de Noordse ski-evenementen hielden. Ik had gelezen dat vanwege de infrastructuur om de locatie gemakkelijker toegankelijk te maken, het ook Alexander Falls gemakkelijk toegankelijk maakte. Voorafgaand aan 2010 werd gezegd dat het bereiken van de watervallen nodig was om op een afgelegen bosweg te rijden alvorens over een ruig pad te wandelen om het uitkijkpunt te bereiken. Ik denk dat in het licht van landen die economisch onstabiel worden veel geld uitgeven aan het opbouwen van Olympische infrastructuur voor het hosten van de spellen (bijvoorbeeld Athene, Rio en Sochi), dit een van de gevallen was waarin de Olympische Spelen de algehele infrastructuur van de gastheer feitelijk verbeterden en financiële meevaller.
Na Whistler zijn we naar Clearwater gereden waar we Wells Gray Provincial Park bezochten.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud