Costa Rica introductie - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Costa Rica introductie

Amerika > Costa Rica
Costa Rica Introductie
December 2015 – januari 2016 hebben we een mooie rondreis door Costa Rica gemaakt. De hoofdstad San José was begin en eindpunt van de reis. Ga zeker naar het Nationaal Theater van Costa Rica en de Catedral Metropolitana enkele van de weinige historische gebouwen. Bezoek ook het Nationaal museum van Costa Rica, het Pre-Columbian Gold Museum en de Mercado Central met authentiek Costa Ricaans voedsel, lokaal gemaakte goederen en ambachtelijke producten.

Cahuita National Park is een toegankelijke park waar we 2 wandelingen hebben gemaakt aan de Caraïbische kust. Hier een laaglandregenwoud met vele palmen, varens, boomvarens met uitzicht op de kustlijn waar we diverse dieren zagen zoals brulapen, luiaards, kapucijnerapen en wasbeertje.
Het laaglandregenwoud Nationaal park Tortuguero kan men alleen met de boot bezoeken. Het bestaat uit moerassen, lagunes en kanalen waar we verschillende dieren zagen o.a. 2  apensoorten, de gewone kapucijnaap en slingeraap, erg kleine lichtgroene en rode kikkertjes, vogels zoals Toekans en Ara’s met mooie kleuren. Ook wat vlinders, spinnen en veel bruinkleurige leguanen op de takken van bomen. Bij de plaats Tortuguero vindt je het Sea Turtle Conservancy Museum met informatie over de bescherming van zeeschildpadden die hier hun eieren leggen op de stranden.

We gingen ook naar de stad Fortuna bekend om de actieve kegelvormige stratovulkaan Arenal en de Fortuna waterval – Catarata del rio Fortuna.

We maakte ook een boottocht over de rivier Río Frío richting Caño Negro een natuurgebied en draslandgebied bij de grens van Nicaragua. Langs de rivier een smalle strook met natuurlijk weer vele palmen en andere bomen. Zagen onderweg vele vogels waaronder ijsvogels, diverse reigers. Ook Kapucijnerapen en groepjes Brulapen die van zich lieten horen. Soms op de oever of in het water kleine brilkaaimannen. Op een boom zagen we een aantal kleine vleermuizen ca.4 cm groot op een rijtje tegen een boomstam.
 
Het Nationaal park Rincón de la Vieja in de nabijheid van Liberia staat bekend om zijn vulkanische activiteiten met 9 kraters en vormt een waterscheiding tussen het Caribisch gebied en de Stille Oceaan met o.a. de rivieren zoals de rio Blanco, rio Colorado en rio Agohades. We liepen de Sendero Las Pailas langs vulkanische activiteiten zoals dampende fumaroles, openingen in de aardkorst waar warme tot zeer hete gassen en dampen uit ontsnappen. Ook borrelende modderpoelen en meertjes met allerlei kleuren door mineralen en zwavel.
 
Op een hoogte van 1400 meter boven zeespiegel bezochten we Monteverde. Hier diverse nevelwouden met een verscheidenheid aan flora en fauna waar je kunt wandelen en waar je diverse avontuurlijke activiteiten kan doen.
Wijzelf gingen naar het Selvatura Adventure Park met de Tree Top Sky Walk. De prachtige wandeling loopt over de hellingen van het Monteverde Cloud Forest met dichtbegroeide bossen en 8 hangbruggen met lengtes tussen 50m  en 170m en hoogte van 12m tot 60m. Bij de bruggen loop je over de boomtoppen en kijk je diep naar beneden met af en toe een riviertje. Hier zagen we vele bromelia’s, orchideeën en korstmossen.

Je kan er ook een Zip Line Canopy Tour doen hangend in een tuigje waarbij je op grote hoogte via een kabel in snelle vaart over de boomtoppen scheurt.

Aan de Zuidelijke Pacific oceaan gingen we met een speedboot vanaf Sierpe door mangrove kanalen naar het schiereiland Osa Peninsula met het strand Playa San Josecito. Hier witte tropische zandstranden, inhammen met mangroves, palmbomen en amandelbomen waar groepjes ara’s op afkwamen. Ook andere papagaaien en groepjes Kapucijnerapen.

Met de boot gingen we naar het San Pedrillo Ranger Station in het Corcovado National Park. Hier wandelingen door het regenwoud met primair en secundair bos met regelmatig uitzicht op zee en een kleine waterval.
Onze laatste bestemming was Manuel Antontio met het gelijknamige National Park. Het bestaat uit laaglandregenwoud met aan de kust ruige hellingen, kleine eilandjes en diverse strandjes. Je hebt in het park 3 verschillende aapsoorten n.l. de Mantelbrulaap, de Witschouderkapucijnaap en het geel doodshoofdaapje. Ook zou je een luiaard, herten, neusbeertjes, leguanen tegen kunnen komen. Vogelsoorten zijn o.a. toekans, spechten, parkieten, buizerds, gieren en verschillende zangvogels. Zeker een park voor de natuurliefhebber, ondanks de drukte.

Manuel Antonio was onze laatste bestemming in Costa Rica. Hierna reden we weer terug naar San Jose waarna we weer terug vlogen naar Nederland. Het was een mooie vakantie.

Kijk voor uitgebreidere beschrijving van de bestemmingen op de desbetreffende pagina's.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud