Introductie Alaska - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Introductie Alaska

Amerika > Alaska Verenigde Staten
Introductie Alaska
In de zomer van 2016 juli/augustus hebben we een 21 daagse rondreis gemaakt door Alaska de noordelijkste en de westelijkste staat van de Verenigde Staten. Het is qua oppervlakte de grootste staat van Amerika, 1.481.347 km² bestaat uit land, 204.425 km²  uit water en de totale oppervlakte is 1.717.854 km², dat wil zeggen ca. 48x Nederland.  

Alaska grenst niet aan de andere 49 Amerikaanse Staten. In het oosten ligt Canada, in het zuiden de Stille Oceaan, het westen de Beringzee en in het noorden de Noordelijke IJszee.

 
 
Alaska is eem dunbevolkte saatat met een bewonersaantal van 735.625 in 2015. Ongeveer de helft woont in het stedelijk gebied van Anchorage. Hier begon en eindigde onze reis.

Om naar Alaska te vliegen heb je minimaal 1 overstap aangezien er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam vertrekken. Wijzelf hebben gevlogen met Icelandair (ca.3uur) met overstap in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland en daarna naar het Ted Stevens Anchorage International Airport in Anchorage (ca.7uur, totaal reistijd ca. 12-13 uur)

Alaska kent vele natuurgebieden waaronder diverse Nationale Parken & Preserve ( reservaten ) en andere beschermde ecosystemen. Je hebt er vele gletsjers, rivieren, meren, eilandjes, vulkanen en 17 van de hoogste bergen van het land. Tijdens onze reis hebben we daar een klein gedeelte van gezien namelijk het South Central – zuidelijk centraal gelegen gedeelte van het land.

Hieronder de bestemmingen waar we naar toe gingen:
 
Voor de reisbeschrijvingen en verdere informatie kijk verder op de desbetreffende pagina’s.
© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud