Fairbanks - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Fairbanks

Amerika > Alaska Verenigde Staten
Chena Hot Springs - Creamers Field Migratory Waterfowl Refuge
Morris Thomson Cultural and Visitors Center - Pioneer Park
Van Denali National Park zijn we via Fairbanks naar Chena Hot Springs gereden. Vanaf Fairbanks reden we door een bosrijk gebied met vele plassen en meren. Een mooie route over de Chena Hot Springs Road dat eindigde bij onze overnachtingsplaats Chena hot springs resort waar ook de weg eindigde. We sliepen hier in huisjes met diverse kamers met eigen douche/toilet. Op het terrein vindt men een informatiecentrum.

Op het terrein vindt je ook het Aurora Ice Museum met diverse ijssculpturen. Ook heb je er een zwembad - Hot Spings met natuurlijk warm bronwater. Ikzelf ben er ook geweest. Het was behoorlijk warm, op de plekken waar het uit de grond kwam soms iets te en het rook behoorlijk naar zwavel. Maar even lekker om te relaxen.
In Chena River State Recreation Area kan je diverse uitgezette wandelingen maken. Wij hebben 2 korte wandelingen gemaakt in de omgeving van het resort.
  • Chena Loop Trail - round trip 5 miles – ca. 8km, 3 uur. Het eerste gedeelte van de wandeling – Upper Chana Loop 2,25 miles begon achter de hot springs en ging over een bergrug (Ridge) klimmend over een rots/bospad door open dennenbossen met regelmatig mooie uitzichten op berghellingen. De route was niet zo goed aangegeven. De route ging na een splitsing verder als de Lower Chena Loop onder langs de bergrug met erg drassige moeilijk begaanbare pad. We zakte af en toe weg en moesten over de begroeiing aan zijkanten lopen. Mooie wandeling.
  • Monument Creek Trail – round trip – 2,75 miles – ca.4,5km. Een niet al te lange wandeling over een grindweg langs het snelstromende riviertje Monument Creek met zijtakken. Men steekt de rivier over waarna men verder gaat over bospad terug naar Chena Hot Springs.

 
Na Chena Hot Springs zijn we teruggereden naar Fairbanks waar we in ca. 1 1/5 uur naar Creamers Field Migratory Waterfowl Refuge reden. Dit vogelreservaat bestaat vooral uit moeraslandhabitat en Boreal woud, oppervlakte 2.200 acre en ligt ten noorden van het centrum van Fairbanks ligt. Bij de parkeerplaats in een historische witte zuivelboerderij vindt je een bezoekerscentrum. We hebben hier een korte wandeling gemaakt langs een meer Seasonal Pond met prachtige spiegelingen in het water van de berken die op de oevers stonden. We hadden geluk dat het zonnig weer was. Het 2de gedeelte de Boreal forest trail liep door het berkenbos achter en langs het meer. We liepen over aangelegde houten knuppelbruggetjes door onder water gelopen berkenbos met vele varens en grassen. Normaal kon je een rondje maken alleen was versperd omdat er enkele stukken onder water stonden. Een aparte mysterieuze omgeving.

Hierna gingen we naar het centrum - Downtown Fairbanks. Het Morris Thomson Cultural and Visitors Center is een gratis informatiecentrum met een tentoonstelling over Alaska en vroegere bewoners. Ga zeker even kijken. We zijn daarna langs de Chena River gelopen (ca.4km) naar Pioneer Park een historisch Alaska themapark. Men kan er gratis rondlopen in een soort openluchtmuseum dat doet denken aan een wild westernstadje waar men oude huizen tegenkomt die vroeger in de stad stonden. In het midden van het terrein een oude raderstoomboot de SS Nenana een scheepstype dat werd voortbewogen door schoepraderen. Verder zijn er diverse musea te bezoeken meestal tegen betaling zoals o.a. Tanana Valley Railroad museum, Pioneer Air Museum en Alaska Native Museum. Daarnaast verschillende atracties, restaurants en winkels.

Na Fairbanks reden we via Tangle Lakes naar Wrangell - St Elias National Park.
 
 

 

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud