Hotel Lopesan Costa Meloneras - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Hotel Lopesan Costa Meloneras

Europa > Gran Canaria
Gran Hotel Lopesan Costa Meloneras
Meloneras- Maspalomas - Gran canaria

Meerdere keren ( 2005 , 2007 , 2011 , 2012 , 2015, 2018 ) hebben we onze vakantie doorgebracht in het luxe viersterrenhotel Gran Hotel Lopesan Costa Meloneras gelegen in Meloneras, zuidwestelijk deel van Maspalomas waar de wat grotere luxere hotels, winkelcentrum en een congrescentrum zijn gevestigd.

Hotel Lopesan Costa Meloneras ligt aan de Atlantische Oceaan op het zuidelijke gedeelte van Gran Canaria vlakbij de vuurtoren en de duinen van Maspalomas. Het is een groot hotel met 1136 kamers in koloniale Canarische stijl. Er is veel gewerkt met hout voor de balkons en decoraties. De kamers zijn gevestigd in verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Wij hebben elke keer de standaardkamer geboekt. Deze kamers zijn ruim ca.35m2 met ook een ruime badkamer waar men een aparte douche en bad heeft. Je hebt de keuze uit verschillende uitzichten vanaf het balkon. Je kan kiezen voor uitzicht op de bergen (voorzijde)  tuin of zwembad of zeezicht. Naast deze kamers heb je natuurlijk ook de keuze uit wat grotere en luxere kamers van 70 tot 240m2 afhankelijk van wat je wil besteden.

Het hotel heeft vier kleinere en grotere openluchtzwembaden met een oppervlakte van ca. 7500 m2  (zoet water, 2 die in de winter te verwarmen)  gelegen in een prachtige tropische tuin van 76.000 m2 met meer dan 2000 palmbomen in verschillende soorten. Alleen al hierdoor doet het hele complex tropisch aan. In het midden van het complex ligt in het verlengde van een groot terras het grootste zwembad piscina Lago. Vanaf hier heeft men mooi uitzicht op zee en op de tuin. Aan dit zwembad heeft men aan een zijde een kunstmatig strand en een gedeelte wat geschikt is voor kinderen. Aan alle zwembaden heeft men strandstoelen met parasols staan. Handdoeken voor het zonnen en/of zwemmen vindt men bij in de kamer bij aankomst. Als je deze wilt verwisselen kan dat bij een huisje dichtbij piscina Lago. Men vraagt hiervoor 1 euro wat men gebruikt als donatie voor een goed doel in Afrika.

Naast het grote zwembad heeft men de gelegenheid te zwemmen in zwembad piscina Las Fuentes. Een wat kleiner zwembad gelegen tussen gebouwen. Het is de bedoeling dat men hier niet teveel lawaai maakt, het is n.l. een stiltezone. Rondom het zwembad heeft men beelden van een soort windhond in 4 groepjes van 3 waar water uit spuit. Tussen dit zwembad en de piscina Lago is er het 3de  zwembad de piscina Rio. Dit is meer een zwembad waar men rondjes kan zwemmen want het water ligt rond een eilandje zodat men hier al kronkelend omheen gaat. Het 4de zwembad piscina Ladon ligt meer richting de tuinuitgang bij de vuurtoren. Hier hebben een aantal kamers een eigen terras met strandstoelen zodat men direct vanuit hier kan gaan zwemmen. Bij de andere zijde heeft men gedeeltelijk met pergola’s een schaduwgedeelte met begroeiing gemaakt waar men bij felle zon kan gaan liggen. Zo zie je voor iedereen is er wel een zwembad waar men fijn kan gaan liggen en zwemmen. Bij de zwembaden zijn ook terrassen met kiosken waar men wat te eten en drinken kan halen.

Het hotel heeft ook een welness centrum de Corallium Spa. Mocht je aan de zee willen zwemmen dan is het strand dichtbij. Het is slechts 10 minuten lopen links van de vuurtoren en circa 30 minuten lopen naar het Nudisten strand richting Playa del Ingles mocht je geen badkleding willen dragen.

Tijdens je verblijf kan je ontbijt - halfpension en volpension boeken. Deze maaltijden worden geserveerd in 2 grote buffet restaurants waar men gelegenheid heeft om binnen of buiten te eten. Men heeft hier een ruime keuze aan gerechten, enkele worden zelfs ter plekke bereid door 2 koks die deze a la minute bereiden.

Als je wat luxer wilt gaan eten heb je verder nog de keuze uit meerdere restaurants waaronder La Toscana met Italiaans georiënteerde gerechten. Deze ligt in het hart van het resort bij het grote terras. Hier kan men lunchen en dineren. Verder liggen er restaurants aan het uiteinde van piscina Lago direct aan zee. Ze hebben ook een directe toegang vanaf boulevard Faro het wandel/fietspad wat loopt vanaf de vuurtoren naar het strand van Costa Meloneras.

Op het centrale plein waar men een groot terras heeft word er elke avond een amusementsprogramma verzorgd. Rondom dit terras zijn diverse waterpartijen en een grote fontein waar rondom draken zitten die regelmatig in de avond vuur spuwen.  Bij het avondvullend programma heeft men meestal een entertainment band met zanger en/of zangeres met ertussen door een act of optreden. Toen wij er waren was het optreden o.a. een zangeres met o.a. paaldanseressen, acrobaten met Afrika act en goochelaar.

Mocht je toch buiten het hotel willen eten dan kan dat achter het hotel bij de boulevard Faro. Hier heb je enkele restaurants met terras waar je o.a. Spaans, Italiaans en internationaal kan eten. De prijzen zijn niet de goedkoopste maar het eten is over het algemeen goed en het personeel vriendelijk. Mocht je echter iets goedkoper willen eten dan ga je naar de andere kant van de vuurtoren bij het oudere gedeelte van Maspalomas. Hier heb je wat eenvoudiger en minder luxe restaurants met eenvoudiger en meer toeristen eten op de kaart hebt staan. Vindt zelf het personeel hier wat stugger en afstandelijker.

Als je wilt sporten kan je o.a. gebruik maken van enkele tennisbanen en minigolf. Golfbanen vindt je verschillende in de omgeving waar golfliefhebbers terecht kunnen. Door het animatieteam van het hotel word een actief programma overdag voor volwassene verzorgd. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een eigen mini-club.

We zijn nu 6 keer in hotel Lopesan Costa Meloneras geweest en ik kan het hotel ten zeerste aanraden. Het was voor ons een goede keus en we zullen er nog wel geregeld terugkeren.

Hotel Lopesan Costa Meloneras <br />Gran Canaria

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud